Aktualno OG sada Ogulin

Čekaju mišljenje ministarstva, sindikata i osnivača

Prije nekoliko dana na Facebook stranici Prve osnovne škole objavljena je informacija o nadoknadi nastave. U obavijesti piše:

“Danas je za škole na području grada Ogulina donesena odluka o nadoknadi dva nastavna dana. Nadoknade će se održati 30. i 31. listopada, i to na sljedeći način:

-u srijedu, 30. listopada, održavat će se nastava prema rasporedu od utorka

-u četvrtak, 31. listopada, održavat će se nastava prema rasporedu od četvrtka

-nastave u petak, 1. studenog, neće biti zbog blagdana Svih svetih.”

Obavijest je pomalo neobična, jer iako piše da je odluka donesena, ne piše tko ju je donio i da li se odnosi na sve škole na području Ogulina.

Stvar je novinarima Radio Ogulina pokušao pojasniti ravnatelj Prve osnovne škole Zvonko Ranogajec, koji je rekao:

“Za ovu godinu imamo planirano  177 radnih dana, a minimalno je dopušteno 175. Pošto su četiri dana nije radilo, znači da mi  trenutno imamo dva radna dana manje.Odluku su prihvatile kolegice iz Gimnazije i Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić. Obrtnička i tehnička škola nije štrajkala,  pa nisu u to uključeni. Dakle, sad kad je  prvi jesenski odmor, mislili smo da bi to bilo zgodno da ta dva dana odradimo. Međutim, ipak ćemo još razmotriti tu odluku, pošto je činjenica da štrajk i dalje postoji.  Tražili smo, stoga, očitovanje i nadležnog ministarstva i  osnivača. Iako smo mi tu odluku prezentirali roditeljima, ona još nije  pravno osnažena Tako ćemo sačekati njihova, ali i mišljenje sindikata, pa ćemo onda vidjeti kada ćemo nadoknaditi dane provedene u štrajku.”

Pokušali smo dobiti mišljenje od nekoliko strukovnih sindikata no do danas očitovao se samo sindikat Preporod koji kažu kako “Prva osnovna škola nije u njihovom sindikalnom članstvu”.