Aktualno OG sada Ogulin

Vrijeme za produženi vikend

Evo i prognoze za produženi vikend. Na žalost, vremenske prilike sva tri dana bit će relativno loše, uz oblake, više ili manje kiše te niže temperature. Prognozu prenosimo sa stranice neverin.hr. Krenimo redom:

PETAK

Prevladavat će djelomice sunčano vrijeme uz promjenjivu naoblaku, pri čemu će oblačnije biti u gorskim predjelima. Ujutro će u unutrašnjosti ponegdje biti magle i mraza, osobito na sjeveru. U drugom dijelu dana očekuje se postupno povećanje naoblake, a do večeri u Dalmaciji ponegdje i malo kiše. Vjetar većinom slab, poslijepodne umjeren jugoistočni. Na Jadranu će u noći i ujutro puhati umjerena do jaka bura koja će tijekom dana oslabjeti i okrenuti na jugo. Jutarnje temperature zraka od -1 do 5°C u unutrašnjosti te od 5 do 13°C na Jadranu. Najviše dnevne vrijednosti bit će većinom od 7 do 13°C, na Jadranu od 13 do 18°C.

 

SUBOTA

Prevladavat će pretežno oblačno vrijeme, na Jadranu i predjelima uz Jadran povremeno uz kišu. Kiše će više biti prema kraju dana i u noći na nedjelju kada će na Jadranu biti i grmljavinskih pljuskova. Prema večeri malo će kiše pasti i u središnjim predjelima unutrašnjosti. Puhat će slab do umjeren vjetar južnih smjerova, na Jadranu većinom umjereno jugo, u Dalmaciji i jako, osobito prema kraju dana. Jutarnje temperature zraka od 3 do 6°C u unutrašnjosti te od 9 do 17°C na Jadranu. Najviše dnevne vrijednosti bit će većinom od 13 do 17°C, u Dalmaciji i do 20°C.

NEDJELJA

Prevladavat će većinom oblačno i nestabilno vrijeme, na Jadranu i predjelima uz Jadran povremeno s kišom, a na pojedinim lokalitetima i obilnijim pljuskovima praćenim grmljavinom. U unutrašnjosti će kiše biti manje, a ponegdje će i izostati. Puhat će južni vjetrovi, na Jadranu umjereno i jako jugo s olujnim udarima. Temperature zraka u porastu.