Aktualno OG sada Ogulin

Prvi “Muz-kviz” bio je pun pogodak!

Čestitke organizatorima i pobjednicima!.

Prostorija u kojoj se nalazi Alpinistička zbirka Zavičajnog muzeja sinoć je bila pretijesna da bi primila sve zainteresirane građane. Naime, povodom Noći muzeja 2020., djelatnici muzeja pripremili su i ponudili posjetiteljima mogućnost da znanje okušaju na 1. muzejskom kvizu u Ogulinu, simboličnog naziva “Muz-kviz”. Kviz je bio osmišljen po uzoru na pub kvizove koji postaju sve popularniji diljem Hrvatske, a ove zime prometnuli su se u pravi hit u našem gradu.

Nešto više od sat vremena 8 prijavljenih ekipa testiralo je svoje znanje, a sve se odvijalo pod budnim okom zainteresiranih posjetitelja i organizatora. Ekipe su bile sačinjene od minimalno 2 do maksimalno 5 osoba.
Pitanja su pokrivala različita područja, a proteklih dana marljivo su ih pripremali v.d. ravnateljice muzeja Ana Krznarić, te kustos Zdravko Puškarić. Kviz je vodio Dubravko Dragičević.

Po završetku kviza odgovori su ocijenjeni i bodovi zbrojeni. Prvi pobjednici prvog „Muz-kviza” ogulinskog Zavičajnog muzeja su članovi ekipe „Lako ćemo”: Nikola Balaško, Josip Šibarić, Neven Mirić, Juraj Belina i Zvonko Ranogajec. Pobjedničkoj ekipi uručeni su voucheri za ulaznicu u muzej po izboru, a radi se o muzejima koji su spomenuti u pitanjima tijekom sinoćnjeg kviza.

Sudeći prema interesu posjetitelja, 1. ogulinski muzejski kviz bio je pun pogodak, pa se nadamo da nećemo dugo morati čekati na slijedeće izdanje. Čestitke pobjedničkoj ekipi, ali i organizatorima kviza!