Aktualno Kolumne Vedrana Rudan

Vedrana Rudan – Akcije i donacije

Hrvatska se kao i sve zemlje svijeta ovih dana nalazi u ratu sa nevidljivim neprijateljem. Srećom, Hrvatska istovremeno ima mnoge vidljive prijatelje o kojima mediji, nažalost, premalo pišu i govore. Njihove akcije i donacije moramo sačuvati od zaborava ma koliko naši donatori i akcijaši željeli šutjeti o dobroti svojoj. Ajmo redom.

HRVATSKE BANKE
Hrvatske banke su, pritisnute strašnom situacijom, u dogovoru sa guvernerom Narodne banke Vujčićem donijele odluku koja će hrvatskom gospodarstvu pomoći da čim bezbolnije izađe iz ove strašne krize. Kamate na sve kredite dižu se za 10% bez prava žalbe i rasprave.

Gospodin Vučić, oprostite, Vujčić, ima za građane i jednu još veseliju vijest. Nakon dugih i mučnih pregovora sa bankama one su popustile i pristale da svim štedišama omoguće da sa svojih deviznih računa mjesečno podignu 10 eura, ne moraju donijeti potvrdu da su ugroženi koronom. Građani koji imaju štednju u kunama moći će mjesečno, također bez potvrde, dignuti 200 kuna što će biti, preračunato u eure, 10 eura.

MILAN BANDIĆ
Gospodin Milan Bandić je danas ispred Katedrale izjavio mnogobrojnim nazočnim novinarima: “Pička vam materina, radio sam kao konj! Ništa niste prepoznali! Za sve ste vi krivi! Dajem ostavku! Ja sam svoju dionicu odradio! Povlačim se u izolaciju!”

“Gospodine gradonačelniče, ja sam novinarka HST-a, hoćete li se povući u Bosnu i Hercegovi…” “Kurvo!”, izjavio je iznervirani gradonačelnik i navukao masku na usta, ne i na nos, iako je predsjednik Ujedinjenih nacija izjavio da su maske beskorisne.

HRVATSKA TELEVIZIJA
Hrvatska televizija, skraćeno HRT ipak je odlučila pod pritiskom javnosti prihvatiti vapaj hrvatskoga puka. Hrvatska televizija, skraćeno HRT, ukinut će program, a pretplatu dignuti za 100% što će svim građanima ove napaćene zemlje znatno olakšati trenutke u ovim teškim trenucima.

HRVATSKA VOJSKA
U akciju spašavanja Hrvatske očekivano se uključila i Hrvatska vojska. General Krstičević donio je odluku da Hrvatska u ovoj teškoj situaciji neće kupiti vojne avione od Amerike nego će ih kupiti od Rusije jer Rusija šalje pomoć Americi koja u ovim trenucima prolazi kroz teške trenutke.

TAJKUNI
Udruženje Hrvatskih tajkuna na čelu s predsjednikom gospodinom Tedeskijem osnovalo je udrugu “Mi smo naši, vi ste naši” koja će danas Stožeru za obranu od korone uručiti 100 litara, slovima: sto litara, Cedevite za potrebite bolesne od korone.

Za taj su se čin odlučili jer su pročitali da je zdrava tekućina bez konzervansa i umjetnih boja i ukusa najjače oružje protiv ove opake bolesti. Ako se stanje uskoro ne popravi ovo je ugledno udruženje spremno ponoviti donaciju krajem godine.

VATRENI
su uvijek bili Hrvatska, Hrvatska je uvijek bila Vatreni. U ovim najtežim trenucima za Hrvatsku pokazalo se da su Vatreni još više Hrvatska nego u vremenu prije korone. Zato treba pohvaliti njihovu akciju “Bog i Hrvati”. Naši Vatreni će danas u svojim izolacijama s početkom u 17.00 sati moliti za Hrvatsku. Ako se stanje ne popravi momci su spremni ponoviti akciju za šest mjeseci.

SABOR
Hrvatski Sabor odlučio je pružiti maksimalnu pomoć Hrvatskoj koja se od njih može očekivati. Umuknut će!

LJEKARNE
Sve će hrvatske ljekarne spustiti cijene maski sa sto i pedeset kuna na sto i četrdeset i devet kuna i devedeset i devet lipa.

TELEOPERATERI
Zbog poboljšanja svojih usluga i ogromnih gubitaka odlučili su da će u ovim teškim trenucima za Hrvatsku svoje usluge poskupjeti samo za 30%. Da bi nekako olakšali položaj pretplatnika odlučili su u dogovoru s Vladom da će svi pretplatnici biti praćeni 24 sata dnevno u okviru akcije “Ti samo misliš da si sam”.

TRGOVAČKI LANCI
Trgovački lanci budno prate agoniju potrošača, posebno su osjetljivi na patnje rizičnih skupina. Zbog toga su donijeli odluku da će svi građani Hrvatske imati pravo na popust od čak 37% na svu izloženu robu kojoj je istekao rok pred godinu ili više dana.

CRKVA
Crkva u Hrvata je organizacija koja preko 2000 godina, slovima: dvije tisuće godina, uz pomoć svojih pastira nesebično pomaže svojim ovcama. Osnovala je udrugu “Od katoličkog srca ka katoličkom srcu”. Preciznije, svi hrvatski svećenici na čelu sa kardinalom Bozanićem nesebično su odlučili da će kontejner prezervativa koji je sinoć iz Malezije stigao na Kaptol podijeliti potrebitima.
Ej, Hrvatice! Ej, Hrvati! Nismo sami!

Piše Vedrana Rudan

(Stavovi izneseni u autorskim kolumnama i komentarima, ne odražavaju stavove uredništva, već su to osobni stavovi autora pojedine kolumne i komentara.)