Aktualno OG sada Ogulin

Stožer će na upite OGportala odgovoriti “već” u ponedjeljak! Pogledajte što smo pitali, ali i reakcije naših čitatelja……

S obzirom na novonastalu situaciju u našem gradu, vezanu uz pojavu koronavirusa, i sasvim razumljivo, povećano zanimanje naših sugrađana za svaku pojedinost i informaciju, OGportal nastoji doći do što više točnih i jasnih informacija. To i nije tako lako, jer ponekad nam od županijskog stožera stižu nejasne i zbunjujuće informacije koje nisu jasne ni našim čitateljima, niti nama. Ponekad to pokušavamo popraviti dodatnim upitima, kako našem županijskom stožeru, tako i onom nacionalnom, te nekim od ministarstava, što također ne ide lako i zna potrajati danima. Danas je bilo mnogo reakcija naših čitatelja na slučaj gradonačelnika Dalibora Domitrovića, koji je svoj nalaz prvo doznao od novinara, a tek kasnije i službeno. Evo nekih od komentara:

komentari

Isto tako negativno čitatelji su reagirali na poslijepodnevnu informaciju iz Županijskog stožera koja je prilično nejasna pa naša čitateljica kaže: “Vijest je nepotpuna i nejasna. Koliko ih je testirano? 37? I što znači većina? Hm? Nisam novinar, ali ova vijest ne odgovara na sva pitanja!!!

Zbog toga, kao i nekih glasina, kojih naravno uvijek ima, danas smo poslali nekoliko pitanja Županijskom Stožeru Civilne zaštite. Naša pitanja glase:

1. Tko je izvjestio Stožer CZ Karlovačke županije da je gradonačelnik Domitrović pozitivan na koronavirus, prije nego što je gradonačelnik to saznao i da li ćete nešto po tom pitanju poduzeti?

2. Kako je moguće da Stožer informaciju proslijedi novinarima, prije nego što su došli službeni nalazi i to čak deset sati prije nego što ih je dobio gradonačelnik?

3. Mislite li da je u redu da oboljela osoba dozna da je pozitivna od novinara?

4. Da li ima osoba oboljelih od covid 19 koje su smještene i nalaze se u ogulinskoj bolnici? Ako da, o kojem se broju radi?

5. U današnjem izvješću županijskog Stožera CZ piše: “Pristigla su 2 pozitivna nalaza. Kao što smo već obavijestili, pozitivan je gradonačelnik grada Ogulina i još jedna osoba iz ogulinske gradske uprave.”
Iz ogulinske gradske uprave nam je javljeno da je od te dvije danas pozitivne osobe, pozitivan bio samo jedan djelatnik gradske uprave i to gradonačelnik? Da li je druga novozaražena osoba isto djelatnik gradske uprave Ogulina ili nije?

Zamolili smo odgovore u najbržem mogućem roku, smatrajući da za njih nije potrebno neko veliko istraživanje, pa time ni vrijeme. A onda nas je “obradovao” mail u kojem se navodi:

“Poštovani,

sve potrebne informacije ćete dobiti na press konferenciji Stožera civile zaštite Karlovačke županije koja će se održati u Ogulinu u ponedjeljak (13. 7. 2020.) u 12:30 sati ispred OB Ogulin.

S poštovanjem, Stožer civilne zaštite Karlovačke županije”.