Aktualno OG sada Ogulin

Tko su veseljaci koji su zabavljali predsjednika u “Hotelu Promaja”? Mi smo Vitunjci, cijelo selo pomaže da baki Stani u Majskim Poljanama izgradimo kuću

Vesela ekipa Ogulinaca postala je viralni hit nakon što su se dobro našalili s predsjednikom Zoranom Milanovićem u Majskim Poljanama. Predsjednik je bio u obilasku potresom stradalog dijela Gline, a ovi majstori završavali su taman gradnju kuće bake Stane. Putevi su im se sreli u njenom “Hotelu Promaja”, nadstrešnici ispod koje Stana nadgleda radove i nudi namjernike kavom i rakijom.

Dobri Ogulinci zapravo su iz Vitunja. Bave se, kažu, svim i svačim, pa su svoje vještine odlučili iskorititi kako bi nekome od stradalih potresom pomogli. Šef Damir nam kaže da su kontaktirali glinskog paroha Gorana da ih uputi do najteže stradalih. Tako su došli do Stane.- Složili smo kuću 6 puta 4 metra, plus tavanska etaža u kojoj će biti spavaone. Potrošili smo 6.000 kuna za stvari koje nismo primili u donacijama. Sve ostalo su donacije, ja sam dao drvo, jedan obrtnik lim za krovište, treći željezo, kum električar riješio struju, isto tako jedan vodu. Sve su dakle osigurali ljudi iz Vitunja – kaže nam majstor Damir, dodajući da od Nove godine svaki dan u Majske Poljane na radove dolazi oko osmero njih.Ne želi posebno isticati ni sebe ni druge. Naglašava da ovo neće biti privremeni smještaj za Stanu i njezinu obitelj, već i jedno trajnije riješenje, sve dok joj se ne obnovi kuća.Tijekom kratke pauze za kavu, neplanirano je do njih svratio predsjednik Milanović sa suradnicima, nije nedostajalo dobre zabave i pošalica, a o čemu su pričali, možete se prisjetiti na ovom linku. (KAportal)