Aktualno Kolumne Vedrana Rudan

Vedrana Rudan – Oj sokole, konju nilski

nilski-konj-660x439

Predsjednik Milanović nikako da sjaše. Jučer je premijera proglasio nilskim konjem i time uvrijedio biće ni krivo ni dužno za dramatičnu situaciju u kojoj se nalazi Hrvatska.

Kakve veze ima nilski konj, jedina životinja na svijetu koja život provodi u vodi, a ne zna plivati, s našim premijerom? I još mu je poručio da jede “lopoče” što je poruka jednako smislena kao i ona kojom je njegova supruga gladnom hrvatskom narodu poručila da se hrani “zdravo”. Hrvati, predebeli ste, jedite crni kruh, on je skuplji, ali ako se tanko reže…

Predsjednik je za sebe rekao da je „sokol“. Hm? Sokoli su, opće je poznato, monogamna bića opsjednuta svojom dječicom, ženom i gnijezdom. Nježno brinu o svojoj porodici i u doživotnoj su vezi samo sa jednom ženom, pardon, sokolicom. Da li nam to predsjednik poručuje da ne šprica okolo? Ako da, to je za svaku pohvalu.

Doduše, Milanoviću možda ne bi trebalo vjerovati jer govori djelomičnu istinu. Sokol je poznat po brzini, može letjeti preko 200km/sat. Sudeći po brzini Milanovićevog kretanja i sklonosti prema kasnom ustajanju naš je predsjednik sličniji pužu.

Kako bilo, ova neprimjerena prepucavanja dvojice mužjaka koje muči, kako se govori u nekim riječkim pravosudnim krugovima, čiji je veći, najvjerojatnije su utjecala na odluku gospođe Zlate Đurđević da iskoči iz trke za predsjednicu Vrhovnog suda.

Aleluja! Ta je pametna žena konačno shvatila da je napaljeni Milanović doživljava kao alibi koji mu daje pravo da Plenkoviću šalje sve odvratnije poruke vrijeđajući nevine životinje. Gdje su udruge za zaštitu životinja? Ni Plenković, katolik, muž, predani otac i strastveni monogamac, nimalo se pristojno ne ponaša prema kandidatkinji Zlati Đurđević zanemarujući da je ona, ma kako bila obrazovana i sposobna, prije svega žena i majka.

Zlata je skupila snagu i mužjacima poslala poruku da neće više biti prljava, krpena lutka, da je veći mužjak od njih i da zna kad treba odjebati i nilskog konja i sokola jer ju zajebavaju i jedan i drugi. Povukla je kandidaturu, izašla iz fajta i osvjetlala obraz svim hrvatskim ženama. Čime će se ovih dana igrati dvojica drkadžija, sad kad su izgubili igračku, znaju samo oni i ono što im visi među nogama.

Bravo, gospođo Đurđević!

vedrana green

Piše Vedrana Rudan

(Stavovi izneseni u autorskim kolumnama i komentarima, ne odražavaju stavove uredništva, već su to osobni stavovi autora pojedine kolumne i komentara.)

Posljednje objavljeno

Novi potres u Hrvatskoj, epicentar mu je bio blizu Karlovca: ‘Zatutnjalo je, a onda i zaljuljalo’

OgPortal

Troje članova svemirske postaje sigurno sletjelo na Zemlju

OgPortal

Bolnica Karlovac od ponedjeljka prima samo hitne i onkološke pacijente: Imamo prostora i opreme, ali ljudski nam kapaciteti nisu bezgranični

OgPortal

Zoretić najavio pojačan tempo: Do kraja lipnja u Karlovačkoj županiji bit će cijepljeno još bar 60.000 ljudi; imat ćemo 60 posto procijepljenosti

OgPortal

Milanović o Berošu: Očito nema podršku svog šefa, on je tu da ga se potroši

OgPortal

Draženka Polović kandidatkinja za gradonačelnicu, Dimitrije Birač za zamjenika: Nemamo ortake, ni svoje ljude, nego sugrađane i suradnike koji žele Karlovac jednakih prilika za sve

OgPortal