Aktualno OG sada Ogulin

Dom u Hreljinu se doslovce raspada! Vlasnike nije briga?

Prije nekoliko dana, na poziv predsjednika Mjesnog odbora Ogulinski Hreljin Josipa Brozovića, posjetili smo ovo mjesto, svega par kilometara udaljeno od središta Ogulina. Tamo smo zatekli “čudo” od zgrade Doma , u kojem su se nekad održavali sastanci, ali i zabave, te je služio za razna druga okupljanja.

Ono što smo sada tamo uočili, izgleda kao u nekom ružnom filmu. Fasada je oronula, prozori razbijeni, dio zidova i krova urušen.

Dom pripada Trgovačkom poduzeću Ogulin, tadašnja ga je gradska vlast dodijelila ovoj tvrtki još krajem sedamdesetih godina.

“Dom se urušava , nikog nije briga, razgovori s direktorom Trgovačkog poduzeća Ogulin Perom Mihelčićem nisu bili uspješni i nisu dali rezultate. Sportsko igralište koristi mjesni odbor, ali je također u vlasništvu TP-a. Dečki su se prije par dana samoinicijativno okupili pokosili i očistili okoliš igrališta, koje predstavlja opasnost i za njih i za djecu koja pohađaju školu i za sve mještane”- kaže nam Josip Brozović, uz napomenu da će zvati inspekcije, da se konačno nešto poduzme.

Grad Ogulin nije vlasnik i po tom pitanju, doznajemo, ne može ništa učiniti.

Upit smo na email adresu poslali direktoru TP Ogulin Peri Mihelčiću, te pitali jesu  li upoznati sa stanjem njihovih  poslovnih prostora u Ogulinskom Hreljinu, prije svega Doma Mjesnog odbora, te  kada su vršeni posljednji radovi na održavanju i rekonstrukciji doma i  koliko je sredstava za te radove utrošeno?

Do danas nam nikakav odgovor nije stigao.

A što nam je rekao Josip Brozović i kakvo je stanje Doma pogledajte u video prilogu i na našim fotografijama.