Aktualno Kolumne Vedrana Rudan

Vedrana Rudan – Silikonska vremena

Jesu li žene niža bića kako to danas izgleda kad pogledamo portale? Ili su one ipak vrhunske manipulatorice? Svijetom vladaju muškarci, oni imaju lovu i moć. Ne možeš im dio toga ukrasti ako se ne poslužiš trikovima na koje oni, glupani, padaju. Glupani?

Jesu li moćni muškarci glupani? Ili su i oni manipulatori? Padaju na “ljepotice” koje nije stvorio dragi bog nego vrhunski kirurg. Kako to oni ne kuže? A što ako moćni muškarci ne žele pokraj sebe ili ispod sebe osobu nego lutku? Postoje čak i bordeli u kojima dečki mogu jebati samo lutke. Ne bi postojali da su muškarci ludi za ženom, ljudskim bićem.

Njima treba silikonski komad. Neko će ga vrijeme gnječiti, a onda odbaciti kad se na tržištu pojavi materijal koji uspješnije podsjeća na pravo meso? Pritom moćnom muškarcu pravo meso ne treba jer je gnjecavo, ne ponaša se kao silikon i ima kraći rok trajanja.

Dulji rok trajanja? Moćnim muškarcima rok trajanja nije bitan jer silikonske komade često mijenjaju. One su za njih žvakaće gume. Žvačeš dvadesetak minuta, nestaje okus, pljuneš.

Čemu ova ofucana tema? Svi znamo da ambiciozna, moderna žena mora biti silikonka, ako želi uspjeti u životu. A uspjeh je… Ruka bogatog muškarca na silikonskoj “latino” guzici.

Povod za pisanje o ovoj temi bila mi je brejkingnjuz, naravno da su je objavili svi portali. Naša najpoznatija influencerica ukazala se na jednom od crvenih karpeta potpuno gola ispod “haljine” koja se sastojala od komada tkanine i nekoliko pera iščupanih iz leđa neke jadne životinje.

Ženska je izgledala kao da ne nosi gaćice, kao da svima pokazuje, naravno, depiliranu pičku. Hrvatska je bila na nogama iako je naš premijer pokušao pažnju nacije s gole pičke skrenuti na mirovinsku reformu. Uzalud. Jebeš glad hrvatskih penzića, jebeš glad hrvatske djece, jebeš nesreću hrvatske mladosti koja bježi iz ove silikonske doline suza. Je li ona ženska imala gaćice ili nije?

Pa se ženska opet ukazala. Imala ih je! Hvala ti, bože, odahnula je katolička nacija. Njen nastup nije bio kurvinjski, žena je bila potpuno odjevena, samo je svoju odjevenost sakrila gaćicama smotanim u poseban čvor. Koja fenomenalna ideja! To! Vrhunski uspjeh moderne žene jest izgledati golo, a pičku pokriti krpicom teškom jedan sintetički gram.

Imam li ja nešto protiv te žene koja, po vlastitom priznanju, ima umjetnu kosu, umjetna usta, umjetne zube, umjetne sise, umjetne nokte, umjetne obrve, umjetan “zaleđen” trbuh… Vjerojatno sam nešto propustila. Nemam ništa protiv nje. Žena živi od “umjetnosti” i to je legitimno. Njene instalacije joj ne služe da bi nekoga ćopila, naprotiv, u svom je biznisu sama svoja majstorica. Ipak…

Brine me poruka. Ona je zastrašujuća. Uspješna žena, uspjeh se mjeri ukazivanjem na portalima, je žena od silikona. Žena od keramike. Žena od umjetnih dlaka. Strašilo koje reklamira proizvode koji će obične žene pretvoriti u slična “uspješna” čudovišta.

Njene objave gledaju i djevojčice koje već u jedanaestoj polugole ulaze u školsku zgradu. Puće svoja tanka usta, sise koje još nisu narasle trpaju u podstavljene grudnjake, majičice su im krpica koja jedva pokriva rub grudnjaka, na dječje noge navlače tri broja preuske hlačice koje otkrivaju riticu. Kad odrastu, bit će silikonke.

Na školskom dvorištu se druže s dečkima svojih godina koji su odjeveni u traperice i majice. Ne pada im na pamet u školu odlaziti u gaćama i goli do pojasa. Nitko od njih u traperice ne trpa king sajz bananu. Kad bi pokušali jedva pokriveni ući u školu ulaz bi im bio zabranjen. Oni su “dečki”, budući muškarci, budući gospodari svijeta.

Poštujem onu žensku. Trguje onim što ima. Milijuni žena ne trguju svojim umjetnim tijelom, milijuni žena su osobe. Njih nećete nikad vidjeti na crvenim tepisima. Jebe se portalima za žene koje ne izgledaju poput glamuroznih, sintetičkih kurvi. Oni poručuju, samo silikonska lutka može pokoriti svijet.

Sirote naše kćeri. Jadne naše unuke.

(Stavovi izneseni u autorskim kolumnama i komentarima, ne odražavaju stavove uredništva, već su to osobni stavovi autora pojedine kolumne i komentara.)