Aktualno OG sada Ogulin

Čeka se ŽUC Karlovac za asfaltiranje u Kučinićima

Radovi na proširenju ceste u Kučinićima su pri samom završetku.

Kao što smo već pisali, radi se o vrlo prometnoj prometnici, kojom uz osobna prometuje i velik broj teretnih vozila te se kreće i veći broj pješaka krenulo se u proširenje i izgradnju nogostupa.

Iako se radi se o županijskoj cesti radove na proširenju proveo je Grad Ogulin s ciljem povećanja sigurnosti sudionika u prometu, posebno pješaka, a radove je izvodila  tvrtka Arkada, temeljem četverogodišnjeg okvirnog sporazuma za održavanje cesta sklopljenim s Gradom Ogulinom. Svi pripremni radovi su obavljeni i još samo čeka asfaltiranje, koje je, prema dogovoru sa Gradom Ogulinom, obvezala izvesti Županijska uprava za ceste Karlovac, jer se ipak radi o cesti koja je u njihovoj nadležnosti.

Nakon nekolicine upita naših čitatelja iz tog dijela grada, koji su se zanimali kada će to biti i zašto se čeka, odnosno zašto se ulazi s tim radovima u zimu, kišu, snijeg i blato, upit o tome prije sedam dana poslali smo u ŽUC Karlovac, no do trenutka objave ovog članka nismo dobili odgovor.

Ipak, tridesetak minuta nakon objave teksta stigao nam je odgovor iz ŽUC-a, pa ga i objavljujemo:

„Županijska uprava za ceste je prihvatila Zahtjev gradonačelnika Grada Ogulina za sanacijom kolnika na dijelu ŽC 3219 u Kučinić Selu koji bi se izvodili nakon završetka radova u nadležnosti Grada Ogulin, a koji se odnose na izgradnju autobusnog ugibališta i nogostupa. Nakon nekoliko održanih sastanaka sa gradonačelnikom Grada Ogulina i suradnicima, a sve vezano na predmetne radove, prihvaćeni su svi dodatni zahtjevi Grada Ogulina kojima se povećao opseg i vrijednost radova u nadležnosti ŽUC-a i utvrđeno je da će radovi ŽUC-a na predmetnoj dionici započeti tek kada završe radovi u nadležnosti Grada Ogulina.

Slijedom navedenog, vrijednost radova u našoj nadležnosti se povećala sa prvobitnog iznosa od 200 tis. kuna  na 650 tis. kuna te smo bili u obvezi osigurati dodatna sredstva i provesti postupak javne nabave, sve postupke smo vremenski usklađivali s radovima koje je provodio Grad Ogulin.

Nakon provedenog postupka javne nabave i odabira najpovoljnijeg izvođača radova te proteka zakonskog roka mirovanja, sklopili smo 13. prosinca 2022. godine ugovor sa tvrtkom Ceste Karlovac d.d.  Radovi će, osim asfaltiranja, obuhvatiti i radove uklanjanja postojećih i postavljanja novih rubnjaka, površinsku odvodnju i kanalizaciju te postavljanje prometne opreme. S obzirom na trenutne vremenske prilike, početak i tijek radova će uvelike ovisiti o istima.“