Aktualno OG sada Ogulin

Prijam za sportašice i sportaše

Tijekom prošle kalendarske godine ogulinski sportaši i klubovi ostvarili su vrlo zapažene rezultate. Naime, ukupno 27 medalja osvojili su ogulinski sportaši i sportašice na prvenstvima Hrvatske. Radi se i o ukupno 8 ogulinskih klubova čiji su se predstavnici okitili medaljama. Od toga su se 4 naša kluba plasirala među prva 3 na prvenstvu Hrvatske ili u 1.hrvatskoj ligi, a to su:

– Oldtimer klub Ogulin – 2.mjesto u prvenstvu Hrvatske;
– Teniski klub Ogulin – 3.mjesto u 1. Hrvatskoj teniskoj ligi;
– Sportsko ribolovno društvo Ogulin – 2.mjesto u Hrvatskoj mušičarskoj ligi i 3.mjesto u ribolovu grabežljivaca iz čamca;
– Gimnastički klub Ogulinski sokol – 1.mjesto na prvenstvo Hrvatske, slobodni program, juniori.

Nadalje, 4 kluba tijekom prošle godine su osvojila naslov prvaka svoje lige. Time su osigurali plasmane u viši rang natjecanja. To su:
– Ženski kuglački klub Ogulin – prvak 2.HKL Zapad, plasman u 1.HKL;
– Odbojkaški klub Ogulin – prvak 3.HOL regija sjever, skupina jug, plasman u 2.HOL;
– Stolnoteniski klub Klek – prvak 2.HSTL sred. Hrvatske, plasman u 1.HSTL Zapad;
– Nogometni klub Ogulin – pioniri, prvak 1. Županijske lige.

Kako bi vrednovao uspjehe i ostvarene rezultate ogulinskih sportašica i sportaša iz navedenih klubova, gradonačelnik Dalibor Domitrović i njegov zamjenik Daniel Vukelja upriličili su za njih prijam. Na prijam, koji je upriličen u velikoj vijećnici gradske uprave, došli su predstavnici klubova, treneri i sportaši koji su te rezultate i ostvarili na sportskim borilištima. Kako bi se pobliže upoznao s njihovim uspjesima, gradonačelnik je riječ prepustio sportskom novinaru i, možemo slobodno reći kroničaru ogulinskog sporta, Darku Pribaniću.

Upućujući čestitke na ostvarenim rezultatima, gradonačelnik Domitrović se sportašima zahvalio što, kroz svoje uspješne nastupe na državnim natjecanjima, ujedno promoviraju naš grad. Poželio je svima puno sreće u daljnjem radu, te još bolje rezultate u godini koja je tek započela. Ovom prigodom, gradonačelnik je predstavnicima klubova, osvajačima medalja i njihovim trenerima uručio simbolične poklone Grada Ogulina.

Prijam je okončan snimanjem zajedničke fotografije okupljenih, ispred zgrade gradske uprave. Inače, o najvećim uspjesima naših sportaša i klubova u 2022. godini već smo pisali u našoj sportskoj rubrici, a cijeli članak možete pročitati ovdje.