Aktualno OG sada Ogulin

Program za Noć muzeja 2023. u Ogulinu

Zavičajni muzej Ogulin i ove se godine uključuje u manifestaciju “Noć muzeja”, a evo programa koji su pripremili za petak 27. siječnja.
17.00 h – stručno vodstvo stalnim muzejskim postavom –  pozivamo Ogulince da nakratko postanu turisti u vlastitom gradu uz muzejske priče koje do sada možda nisu imali prilike čuti. Vodstvo započinje u kapelici sv. Bernardina.

17.30 do 20.30 h – u Noći muzeja posjetit će nas srednjovjekovni pisar, autor knjige “Frangere pane: Priča o Frankopanima” Tomislav Beronić, koji će posjetiteljima čitati svoje priče. Čitanje i predstavljanje knjige održat će se u izložbenom prostoru na 1. katu, a obzirom na ograničenost prostora, program će se ponavljati okvirno svakih 30 minuta u vremenu od 17.30 do 20.30 sati.

21.00 h – za one željne natjecanja i stjecanja novih znanja pripremljen je već pomalo tradicionalni “Muz-kviz” koji se u svome četvrtom izdanju vraća uživo, a pobjedničku ekipu očekuje i nagrada. Upute za prijave na kviz objaviti ćemo naknadno.

“U to, u periodu od 17.00 – 23.00 h  posjetitelji će se moći zagrijati i toplim napicima, a za najmlađe pripremamo slatkiše i balone” – poručuju iz Zavičajnog muzeja Ogulin.