Aktualno OG sada Ogulin

Aktualac potrajao skoro 2 sata!

Zanimljive su se informacije mogle čuti na današnjem Aktualnom satu, na sjednici Gradskog vijeća.

Odmah na početku Marinko Herman (SDP) pitao je gradonačelnika Dalibora Domitrovića zna li za navodne inkriminirajuće radnje u ogulinskoj bolnici, o kojima se već danima šuška po kuloarima.

“Do mene su došle informacije da se tamo nešto dogodilo, ali službeno ne znam, nego iz medija i informacija građana. I stanje oko duga bolnice je alarmantno i uputit ćemo upit ravnatelju i Upravnom vijeću. Naši roditelji su je gradili i imamo pravo znati što se tamo događa.”- rekao je na to Domitrović.

Ljiljana Šušnjar (SDP) pitala je u kojoj je fazi projekt poticajne stanogradnje na Poredicama, a odgovoreno je da je procedura s APN-om jako dugo trajala i lani su potpisali predugovor, te je Grad izvršio svoje obveze. No, suglasnost na parcelaciju iz nadležnog ministarstva  čeka se već dugo vremena i gradonačelnik Domitrović se nada da će se sve konačno ubrzati.

Zlatko Mrvoš (SDP) osvrnuo se na mogućnost proširenja Poduzetničke zone, a u cijeli se posao, odgovorio je Domitrović,  umiješala Karlovačka županija i sad smo došli do toga da čekamo procjenu šumskog zemljišta veličine 40 hektara koju rade Hrvatske šume, koja prema njima vrijedi  15,7 milijuna kuna, a prije je iznosila 1,25 milijuna kuna. To je ogroman iznos za grad Ogulin.

“Nakon dobivanja procjene dogodila se još jedna apsurdna situacija – Hrvatske šume ušle su  upravo u  to područje i počele sječu etata!” – rekao je Domitrović.

Filip Šehović (SDP) upitao je gradonačelnika je li Grad uspio sve poslove dovršiti oko projekta uređenja Đulinog ponora, a projekt je, moglo se čuti u odgovoru, prijavljen na EU fondove u utorak.

Momir Jakšić (SDP) osvrnuo se na projekt gradnje retencije i opstrukciju Karlovačke županije u odnosu sa gradonačelnikom Domitrovićem.

“Imovinsko pravni odnosi ostali od bivšeg župana Jelića, još nisu riješeni! I jučer sam bio u Hrvatskim vodama, iako neki tvrde da ni ne znam gdje su. Civilizirano s njima rješavamo probleme, a na dodjelu ugovora u Karlovcu nisam pozvan. Na Skupštini je županica priznala da građevinska dozvola za fazu 2 nije dobivena i pitam se kako je to moguće? Drago mi je što na kraju nisam nazočio dodjeli tog ugovora i takvom šlamperaju.” – rekao je Domitrović.

Jurica Pribanić (SDP) podsjetio je da su nakon dvije propale građevinske dozvole, konačno počeli radovi na rekonstrukciji Molinarijevog mosta. “Ponukan izjavom predsjednika MO Sv. Petar da je dio sredstava trebao osigurati grad  za gradnju nogostupa na mostu, pitam je li to točno i o kojem se iznosu radi.” – rekao je.

“Ne znam radi li se o neznanju Dražemira Cindrića ili insinuacijama, ali tvrdim da to nikad nitko od grada nije tražio. On je to izmislio.” – odgovorio je Domitrović.

Ljljana Gračanin(SDP) osvrnula se na Bjelolasicu, zanimala se kakvo je stanje i kakve su namjere investitora da ponovo oživi cijelu tu priču.

“Sretan sam što se projekt koji vrijedi 60 milijuna eura provodi, a grad stvara uvjete koji će im olakšati realizaciju. S tim u vezi, pozivam sve gradske vijećnike da podrže posljednje 2 točke današnjeg dnevnog reda, koje smo naknadno uvrstili, jer ćemo time olakšati investitorima daljnje korake u realizaciji ove važen investicije za naš kraj.” – rekao je Domitrović.

Nataša Todorović (SDP) upitala je gradonačelnika je li točno da Grad ne želi uložiti sredstva za zapošljavanje stručnog kadra za rad s djecom s teškoćama u razvoju, u rekonstruiranom objektu, koji se nalazi pored stadiona NK Ogulina.

“Opet politički spin HDZ-a. Projekt još nije gotov, trenutno se podnose završna izvješća i kontrole nadležnih tijela,  i tek kad bude sve okončano osiguravaju se sredstva, programi i zapošljavanja.” – rekao je Domitrović.

Marin Puškarić (DP) zatražio je odgovor na pitanje zašto su plaće u Dječjem vrtiću “Bistrac” male i kad će se tamo početi primjenjivati mjerodavne zakonske odredbe?

“Situacija prije mene bila je puno lošija, mi smo uskladili koeficijente i sad se razgovara sa sindikatom o povećanju osnovice.” – odgovorio je Domitrović.

Ivica Porubić osvrnuo se na rekonstrukciju ulice I. G. Kovačića, pa pitao je li za projektanta ovaj predmet prezahtjevan, te koliko je do sad potrošeno novca i koliko će sve koštati, na što je odgovoreno da HŽ radi  novo rješenje i nada se da će do kraja godine sve biti dovršeno.

Matija Palalić (HDZ) je pitao je li Grad objavio javni poziv za elektroničke medije i programske aktivnosti. Gradonačelnik Domitrović mu je na to odgovorio da će se u tom smislu poštivati sve zakonske obveze. Posljednje pitanje je postavio Neven Ivošević (SDSS), a zanimalo ga je u kojoj je fazi projekt izgradnje mrtvačnice u Jasenku. Gradonačelnik je rekao da se suglasnost pravoslavne crkve na izrađeni parcelacijski elaborat čeka već dugo vremena, te da se nada da će on stići uskoro.

Tijekom vikenda na OGportalu ćete imati priliku pogledati i video snimku “Aktualca”. S obzirom da je tijekom dvosatnog “Aktualca” bilo dosta zanimljivih tema o nekima od njih ćemo još detaljnije pisati u narednim danima.