Aktualno OG sada Ogulin

Konstituirano Upravno vijeće Ivanine kuće bajke

Sukladno zakonskim propisima, Centar za posjetitelje Ivanina kuća bajke od jučer u svom sastavu ima novo tijelo. Naime, u Ivaninoj kući bajke održana je prva, konstituirajuća sjednica Upravnog vijeća ove gradske ustanove. Upravno vijeće obavljat će poslove utvrđene zakonom i statutom javne ustanove Centar za posjetitelje Ivanina kuća bajke, a između ostalog će, na prijedlog ravnatelja, donositi program rada i razvitka Ivanine kuće bajke, kao i financijski plan, te godišnji obračun.

Upravno vijeće Ivanine kuće bajke broji ukupno 3 člana. U njega su uime Grada Ogulina, odlukom gradonačelnika Dalibora Domitrovića, imenovane nastavnica ogulinske Prve osnovne škole Dejana Ogrizović i  novinarka Radio Ogulina Tina Trivanović, a članica je i Vesna Brozović, izabrana kao predstavnica radnika Ivanine kuće bajke.

Dnevni red konstituirajuće sjednice Upravnog vijeća sadržavao je ukupno 5 točaka. Nazočne je na sjednici uvodno pozdravila ravnateljica Ivanine kuće bajke Tihana Turković, nakon čega je novoimenovane članove Upravnog vijeća pobliže upoznala s rezultatima poslovanja i radom ove gradske ustanove. Zatim se pristupilo izboru predsjednika Upravnog vijeća, a voljom većine članova, tu dužnost će u naredne 4 godine obnašati Tina Trivanović.
Uslijedila je rasprava, a potom i usvajanje prijedloga Poslovnika o radu Upravnog vijeća, nakon čega je usvojen i Pravilnik o unutarnjem ustrojstvu, te organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta Centra za posjetitelje Ivanina kuća bajke.