Aktualno Sport

5. finale Hrvatskog veslačkog kupa na jezeru Sabljaci

U subotu 23. rujna 2023. godine prema nacionalnom veslačkog Kalendaru natjecanja za 2023. godinu, na jezeru Sabljaci održati će se 5. finale Hrvatskog veslačkog kupa u organizaciji Hrvatskog veslačkog saveza, Veslačkog saveza Zagreba, Veslačkog saveza Dalmacije, Veslačkog kluba “Sabljaci” Ogulin i Grada Ogulina.

Kup regata održati će se u subotu, 23. rujna 2023. godine na regatnom polju ukupne duljine 2 km na Jezeru Sabljaci s početkom od 11:00 h pa sve do 15:00 h nakon čega će biti podjela medalja i pehara. Pravo nastupa stječu tri najbolje plasirane posade u pojedinim kategorijama i disciplini u ukupnom poretku Kupa “Miljenko Finderle” primorsko-kontinentalne regije i Kupa Veslačkog Saveza Dalmacije, a što upućuje na to da će na regati prisustvovati najbolje veslačice i veslači sezone svih dobnih kategorija. Veslači i veslačice juniori i seniori, natječu se na stazi dužine od 2000 metara, veslači kadeti natječu se na stazi dužine od 1000 metara.
Trenutni broj prijavljenih natjecatelja je oko 450, a kad pribrojimo dodatne prijave, trenere i ostale pratitelje, očekujemo više od 600 posjetitelja što upućuje na to da nas ovaj vikend na Sabljacima očekuje pravi veslački spektakl.
Srdačno Vas pozivamo da svojim dolaskom te medijskim objavama podržite i popratite ovo sportsko događanje te tako zajednički podržimo i promoviramo sport, veslanje i mlade sportaše.