Aktualno Kolumne Vedrana Rudan

Borkinje za prava mrtvih žena

U Hrvatskoj se javlja novi trend. Osnivanje udruga za zaštitu žena. Blebetanje na tu temu u medijima, udarni termin, ima snažniji odjek nego kad kakav “nervozni” mužjak s crnom zemljom sastavi svoju partnericu.

Hvala bogu ove godine su nas borkinje poštedjele puštanja u zrak crnih balona. Prestale su i sa izlaganjem crvenih, kurvinjskih štikli po trotoaru. Koliko štikli, toliko mrtvih žena.

Nema smisla analizirati ove “akcije” a opasno je i organizatorice nazvati glupačama jer ću odmah dobiti nazad kako ne kužim ni vrijeme ni trend. Prestara sam za to. O, sveta prostoto!

U zadnje vrijeme “mlade” lavice grizu na temu femicida. Treba svakako izglasati zakon, predizborno je vrijeme, HDZ će prva uskočiti u taj vlak koji vodi nikamo. On bi trebao pomoći da svaki ubojica žene bude osuđen na najmanje deset godina robije. Žene su “ranjiva skupina”, nešto poput šepavih pasa i slijepih mačaka. Treba ih posebno zaštiti.

A ravnopravnost?

Zašto je ova “borba” naših feministica potpuno glupa? Zato jer već postoji zakon po kome može svaki hrvatski sud donijeti presudu kojom će okrutnog zločinca strpati na robiju na rok od pedeset godina.

Kako feministice ne kuže da je uvredljivo za žene, koliko god one bile mrtve, tražiti za njih posebna prava? Zašto i mrtve trebaju trpjeti diskriminaciju? Zašto “dame”, nas žene mediji sve češće nazivaju “damama”, muškarci nisu postali “gospoda”, ne kuže da bi trebalo promijeniti praksu?

Kad je nedavno sutkinja silovatelju odrezala blagu kaznu jer mu je olakotna okolnost bila to što je učestvovao u Domovinskom ratu, feministice se nisu udružile, nisu pozvale hrvatske žene na prosvjede, nisu nosile transparente diljem Hrvatske na kojima bi bilo lice dame sutkinje… Nije bilo toga jer bi takva akcija zahtijevala ozbiljan rad. Hrvatske dame bave se feminizmom kao što su se nekad dame bavile pečenjem kolača za sirotinju, oko Božića.

Gospođe su tada u skladu sa svojim vremenom pokazivale tako tipičnu “žensku empatiju”. I današnje “dame” osjećaju empatiju prema prebijenim i pokojnim patnicama. Često je začine fotkanjem s političarima koji su direktno odgovorni za masakr nad građankama zemlje Hrvatske.

Sjetimo se bivše glumice, bivše producentice, bivše kolumnistice i sadašnje nešto kako se stiskala uz Plenkovića boreći se za ženska prava. Ovce su pametnije. Ne očekuju od vuka milovanje po vunom obrasloj guzici. I dok poludjele žene hrvatske vrište po medijima i zalažu se za pizdariju, pojma nemaju u kakvom svijetu žive.

Ja ću im reći. Četrnaestogodišnji klinac, ime poznato meni, nije jedini, svojoj bivšoj curi šalje poruke: kurvo, pičko, rugobo, ne bih te jebao ni da mi plate… Znaju li za to profesori? Ako znam ja znaju i oni. Sad je vrijeme da se zlostavljača izbaci iz škole, neka mu roditelji plaćaju privatno školovanje iz kuće. Sad je vrijeme da se njegovo pismo čita u svim razredima i da se djeci objasni da je zlostavljanje neprihvatljivo.

A kad profesor, ime poznato meni, učenici osmog razreda kaže da cure moraju nositi kratke hlačice određene duljine ali da je duljina kod hlačica koje nose dečki nebitna jer “dečki ne provociraju”? Nije li krajnji čas da se bolesniku uruči otkaz?

A kad trener trinaestogodišnjoj curi, ime poznato meni, koju želi imati u svojoj ekipi šalje “tople” poruke i mami je u svoje stado?

Roditelji sve znaju ali šute da im cura ne bi dobila lošu ocjenu, profesori sve znaju ali šute jer im se jebe, feministice ne znaju što se u školama dešava djevojčicama jer su nebitne. Zlostavljači su još “mali”, a žrtve žive.

Bez obzira što novokomponirane hrvatske feminističke “dame” blebetale i za što se zalagale koristeći se svojom svemirskom glupošću zlostavljači će u Hrvatskoj opušteno raditi svoj posao. Obične se žene ne mogu ni priviti uz nekog plenkovića ni obraniti.

U djetinjstvu su protiv njih roditelji, društvo, profesori, učitelji, treneri… Kad malo odrastu opet profesori, poslodavci, pravosuđe, svi mužjaci i “feministice”. Jedna je ovih dana u Rijeci izjavila da se njena “udruga”, ma što to bilo, bavi i “liječenjem nasilnika”. Je li, jadnica, ikad nešto pročitala na temu “liječenje nasilnika”? Lude nadriliječnice svuda oko nas.

Cure, žene, odjebite “pomagačice” svih vrsta. Kad navršite osamnaest ne kupujte silikonske sise, kupite pištolj.

Vedrana Rudan

(Stavovi izneseni u autorskim kolumnama i komentarima, ne odražavaju stavove uredništva, već su to osobni stavovi autora pojedine kolumne i komentara.)