Aktualno OG sada Ogulin

Dvojica ogulinskih policajaca optužena zbog zlouporabe položaja i ovlasti

USKOK je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Zagrebu podigao optužnicu protiv dvojice hrvatskih državljana (1975., 1994.) zbog počinjenja kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti.

Radi se o policijskim službenicima iz PP Ogulin koji su zbog pojačanog priljeva migranata bili poslani na ispomoć u Slunj.

Optužnicom se terete da su 4. kolovoza 2023. u Policijskoj postaji Slunj, kao policijski službenici Policijske postaje Ogulin prilikom pružanja ispomoći policijskim službenicima Policijske postaje Slunj u postupanju prema stranim državljanima koji su nezakonito ušli u Hrvatsku, od stranih državljana tražili novac koji su potom zadržali.

Naime, dok je jedan. popisivao podatke stranih državljana, drugi  je od njih zatražio da prikupe i predaju im svaki po 10,00 eura, navodeći kao razlog trošak njihovog prijevoza do Zagreba. Nakon prikupljanja novca, četvorica stranih državljana su iznos od ukupno 220,00 eura predali okrivljenima koji su novac zadržali čime su oštetili strane državljane. Podsjetimo kako su migranti cijeli slučaj prijavili policajcima koji su ih preuzeli, a ovi su o svemu obavijestili rukovoditelje, nakon čega su osumnjičeni policajci ubrzo uhićeni i udaljeni iz službe te je protiv njih pokrenut disciplinski postupak zbog povrede službene dužnosti. (kaportal/ogportal)