Aktualno OG sada Ogulin

Ogulin u vrhu po povećanju izdvajanja za zdravstvo

Iako je ulaganje u zdravstvo odgovornost županija i države, većina gradova iz svojih proračuna izdvaja dodatna sredstva kako bi svojim građanima osigurala što bolju kvalitetnu medicinske skrbi. Portal Gradonačelnik.hr analizirao je izdvajanja hrvatskih gradova za zdravstvo, a kao izvor podataka za svoju analizu navode Ministarstvo financija.

Tako portal Gradonačelnik.hr navodi da su u analiziranoj 2022. godini gradovi, što se zdravstva tiče, najviše sredstva izdvajali za osiguravanje usluga liječnika specijalista, osiguranje nadstandarda hitne medicinske pomoći, nabavljanje medicinske opreme poput defibrilatora, potom (su)financiranje smještaja medicinskog kadra, održavanje različitih preventivnih inicijativa, savjetovališta, javnozdravstvenih manifestacija i potpora udrugama koje provode aktivnosti prevencije i unapređenja zaštite zdravlja. Neki od gradova izdvojili su i sredstva za veće projekte kao što su (do)gradnje lječilišnih kompleksa te obnova i rekonstrukcija bolničkih objekata.

Po spomenutoj analizi Ogulin se, prema povećanju sredstava za zdravstvo, smjestio na 7. mjesto u Republici Hrvatskoj i na 1. mjesto u Karlovačkoj županiji.

Cijela analiza portala Gradonačelnik.hr dostupna je OVDJE.