Aktualno OG sada Ogulin

Atraktivan program u Kinu Plaški – druženje s vozačima, razgledavanje trkaćih automobila i opreme

Neuobičajeni raspored očekuje ljubitelje automobilističkih utrka i filmova, jer subota, 23. ožujka u Kinu Plaški donosi upravo to – druženje s vozačima, razgledavanje trkaćih automobila i opreme, zanimljiv panel uz projekcije kratkometražnih filmova i dugometražni film za kraj – “Utrka za slavu: Audi protiv Lancije”.

Sve započinje već od 16:30 kad će se ispred Kina Plaški moći razgledati reli vozila, ali i natjecateljska oprema. Prilika je to i za sva pitanja znatiželjnika na koja prave odgovore mogu dati samo profesionalci – vozači relija. Istovremeno, predvorje Kina Plaški postat će mala galerija u kojoj će poznati modelar Marijo Mržljak izložiti nekoliko izuzetno vjernih kopija trkaćih automobila, ali u smanjenom mjerilu. Osim automobila, Marijo će za izložbu pripremiti i makete kamiona koje također izrađuje u nevjerojatno realističnom izdanju.

U 18:30 u dvorani Kina Plaški započinje razgovor na kojem je prvi potvrđeni gost Željko Magličić, predsjednik Auto i karting saveza Karlovačke županije, viceprvak međunarodnog Alpe Adria Rally Cupa i natjecatelj svjetskog prvenstva u reliju (WRC). Uz razgovor o iskustvima vozača relija, na velikom platnu će se prikazati kratki filmovi o karijeri braće Bahorić i film o sezoni 2023. posade Magličić/Poljak.

Nakon razgovora, veliko finale subote je filmski hit naslov “Utrka za slavu: Audi protiv Lancije”, inspiriran istinitim događajima tijekom žestokog rivalstva na Svjetskom prvenstvu u reliju 1983. godine.