Aktualno OG sada Ogulin

U organizaciji HGSS Stanice Ogulin održan je redovni trening, te licenca i relicenca K9 timova

Održana je proljetna licenca Odjela K9 Komisije za potrage, objavljeno je na društvenim mrežama HGSS-a.

Kako navode, u organizaciji HGSS Stanice Ogulin održan je redovni trening te licenca i relicenca K9 timova. Licenci su pristupila tri člana K9 Odjela te su je svi uspješno položili, tako da su od ovog vikenda HGSS Stanica Orebić, HGSS Stanica Osijek i HGSS Stanica Samobor postale bogatije za jedan K9 tim s pravom izlaska u potražne akcije.

Licenca se održala u subotu na području izvora “Bistrac” na širem području Ogulina, a tri su tima pristupila cjelodnevnom testiranju. Uz traženje u segmentima, timovi su morali pokazati i ostala znanja i vještine, kao što su taktike traženja i kretanje po terenu, traženje po putu, prečnica, nepristupačan teren, usmjeravanje pasa… Paralelno uz polaganje licence, dva su tima morala obnoviti svoju licencu, što su K9 timovi u HGSS-u dužni napraviti svake tri godine. Tim HGSS Stanice Karlovac i tim HGSS Stanice Samobor su to uspješno odradili.

U nedjelju je održan i ispit poslušnosti za dva tima kojima je to uvjet za izlazak na licencu, što su oba tima uspješno položila. Nakon ispita poslušnosti, timovi su nastavili s radom u grupama. Moglo bi se reći da je ovo bio podosta plodan vikend K9 Odjelu. Novim licenciranim timovima želimo puno uspjeha u daljnjem radu, poručili su HGSS-ovci. (foto:HGSS)