Aktualno OG sada Ogulin

Svečana podjela svjedodžbi učenicima završnih razreda ogulinske Gimnazije i strukovne škole

Održana je svečana podjela svjedodžbi učenicima završnih razreda ogulinske Gimnazije i strukovne škole B. Frankopana i to u Pučkom otvorenom učilištu. Program su vodile učenice Luči Vukelić i Kaja Jerak, a u glazbenom dijelu programa nastupili su učenici Dora Kurelac i Niko Belančić.
“Četiri godine provedene u našoj školi proletjele su brzo. Bilo je mnogo ispita, lektira, usmenih odgovora, slučajnih odabira, zadaća, rasprava, ali bilo je i smijeha, druženja, ljubavi, izlazaka, anegdota, naučenih lekcija, i školskih i životnih, podrške profesora i mnogo uspomena koje učenici nose sa sobom iz naše škole i ovog razdoblja svoga života”-naveli su u objavi na društvenim mrežama.

U svom je obraćanju ravnatelj prof. Hrvoje Magdić naglasio učenicima kako trebaju hrabro koračati kroz život i iskoristiti sve prilike koje im život pruža, uživati u putovanju i ostati svoji. Ravnatelj je posebno zahvalio roditeljima koji su i najzaslužniji što su njihova djeca tu gdje jesu i koji će im uvijek pružati potporu, ljubav i utočište.
Škola je, na inicijativu ravnatelja, prije nekoliko godina uvela praksu da na svečanoj dodjeli svjedodžbi budu i roditelji i da roditelji i nastavnici zajedno isprate učenike na početku novog životnog razdoblja. Iza uspjeha djece stoji velika žrtva i odricanje roditelja, mnogo neprospavanih noći, briga i strahova, mnogo nesebične ljubavi, davanja, povjerenja i nadanja…svim tim osjećajima treba dodati i ponos.

U ime svih roditelja obratila se Tatjana Grgurić koja je zahvalila nastavnicima i školi na svemu što su u proteklom razdoblju učinili, kako bi pripremili njihovu djecu za buduće izazove te što su se u školi osjećali ugodno i lijepo. Učenicima je poručila da pametno i odgovorno donose odluke i da prihvate i savjete roditelja i odraslih na putu koji ih čeka.
Svaki završni razred birao je najboljeg učenika svog razreda te su oni nagrađeni prigodnim nagradama:
– najbolja učenica 4.a razreda (jezična gimnazija) je Nika Vučić
– najbolji učenik 4.b razreda (opća gimnazija) je Bruno Crnković
– najbolja učenica 4.c razreda (ekonomisti) je Aleksandra Vujnović
– najbolja učenica 4.d razreda (hotelijersko-turistički tehničar) je Diana Bosnić
Između najboljih četvero učenika završnih razreda, a na temelju bodova propisanih Pravilnikom o dodjeljivanju pohvalnica, zahvalnica, priznanja i nagrada učenicima Gimnazije i strukovne škole Bernardina Frankopana, Nastavničko vijeće izabralo je učenika generacije, a ove je godine to učenik Bruno Crnković, kojem je ravnatelj uručio tradicionalnu nagradu – statuu Drvo znanja koju je izradio Obrt Boje vlasnice Ana-Mary Špehar.

Bruno se obratio svojoj generaciji, nastavnicima i roditeljima te se u emotivnom obraćanju prisjetio vremena kada su, u okolnostima epidemije korona virusa, upisivali srednju školu, uplašeni i zbunjeni. Rekao je kako nisu mogli odabrati bolju školu za svoje okruženje jer su od škole dobili jako puno i školskih i životnih lekcija zbog čega je zahvalio svim profesorima. Zahvalio je i roditeljima na njihovoj ljubavi, žrtvi i pomoći da dođu do svijeta odraslih.

Učenicima su svjedodžbe podijelili njihovi razrednici koji su ih pratili tijekom četiri godine obrazovanja. Razrednici su se prigodno obratili poželjevši svojim učenicima puno uspjeha u izazovima koji ih čekaju. Svaki rastanak je emotivan i težak, ali ostaje i osjećaj ponosa što su mogli biti uz njih na njihovom putu odrastanja. Razrednici završnih razreda su: prof. Mihael Mužević (jezična gimnazija), prof. Martina Zorić (opća gimnazija), prof. Dragan Sabljak (ekonomisti), prof. Nataša Salopek (hotelijersko-turistički tehničari).
Na samom kraju poželjeli smo onim učenicima koji su obranom završnog rada završili svoje školovanje puno uspjeha u traženju radnog mjesta, a učenicima koji ovih dana još polažu ispite Državne mature, puno lijepih rezultata i upis na željeni fakultet.
“Ispratili smo još jednu generaciju učenika. Ispisali smo još jedno poglavlje u knjizi naše škole. Ovim mladim ljudima želimo sve najbolje na putu kroz život! “-zaključuju u objavi.(GiSŠ B.F. Ogulin/foto: Niko Belančić)