Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

HDZ-ov gradonačelnik Jenkač se potukao s vojnikom: Pobjegao pa se onda sam javio na policiju

Siniša Jenkač, HDZ-ov gradonačelnik Novog Marofa sudjelovao je u tučnjavi u noći sa subote na nedjelju, doznaju 24sata. Jenkač se jučer nije javljao, a kako doznajemo od izvora bliskih istrazi sudjelovao je u tučnjavi u kojoj je ozlijeđen 52-godišnjak. Policija je prvobitno, bez objave identiteta, objavila kako je u nedjelju oko 1 sat u Orehovcu, na parkiralištu ispred vikend kuće, došlo do verbalnog, a potom i tjelesnog sukoba u kojem su sudjelovali 45-godišnjak i 52-godišnjak.
Objavljeno je i kako je 45-godišnjak napustio mjesto događaja, te kako tragaju za njim. Kasnije su nadopunili informaciju te su naveli kako se 45-godišnjak sam javio u policijsku postaju u Novom Marofu, gdje je ispitan zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teška tjelesna ozljeda u pokušaju, te je nakon toga pušten na slobodu.

Kako neslužbeno doznajemo, ozlijeđeni muškarac se 16. lipnja javio u objedinjeni hitni bolnički prijem u Varaždinu, gdje je pregledan od strane kirurga, a nakon obrade je otpušten. Preporučeno mu je da se u slučaju pogoršanja stanja javi u bolnicu.
U Novom Marofu oko svega vlada zavjet šutnje. Na upit kojeg smo jučer poslali gradu nema odgovora. Javio nam se tek zamjenik gradonačelnika Ivan Tuk, koji nije htio direktno odgovoriti na naše pitanje, već je rekao kako se jučer kratko vidio s gradonačelnikom i da s njim nije ni o čemu razgovarao.

– Čuo sam da je nešto bilo, zvao sam ga ali se nije javio. Ne znam što se događa – komentirao nam je župan Varaždinske županije Anđelko Stričak.

Neposredno nakon objave članka, stiglo nam je Jenkačevo očitovanje. Prenosimo ga:

Nastavno na Vaš upit je li gradonačelnik Siniša Jenkač tijekom vikenda u Orehovcu sudjelovao u verbalnom, a potom u fizičkom sukobu, u nastavku Vam dostavljamo odgovor gradonačelnika.

– Mogu potvrditi da sam u spomenuto vrijeme, na spomenutoj lokaciji sudjelovao u incidentu te ovim putem izražavam žaljenje što sam u navedenom sudjelovao. Budući da je istraga u tijeku, ne smijem komentirati i iznositi detalje. Voljan sam dati komentar na cjelokupni događaj kada istraga i cjelokupni proces službeno završe. Tada ću komentirati sve okolnosti događaja – poručio je Jenkač.

Iz MORH-a su nam naknadno potvrdili kako je u noći tijekom vikenda došlo do sukoba u kojem je ozlijeđena djelatna vojna osoba.

– Pripadniku Oružanih snaga Republike Hrvatske pružena je liječnička pomoć u Općoj bolnici Varaždin gdje su utvrđene lakše tjelesne ozljede te je otpušten kući. Sve ostale informacije u nadležnosti su Ministarstva unutarnjih poslova koje provodi nadležno postupanje u predmetnom slučaju – poručili su iz Ministarstva obrane.

Karate HDZ-ovac
Jenkač u svojoj biografiji navodi da se 20 godina aktivno bavi karateom.

– Nositelj sam crnog pojasa 3.˚ DAN. Od najvećih sportskih uspjeha mogu spomenuti: Europsku medalju u karateu – srebrna medalja na prvenstvu Europe, Grenoble Francuska 2000. godine zbog čega sam proglašen za najboljeg sportaša Grada Novog Marofa iste godine. U sportu sam i dalje aktivan kao trener u Karate klubu Okinawa Novi Marof gdje sam posebno posvećen radu s djecom i mladima – napisao je na stranicama Novog Marofa. (24sata)