Aktualno OG sada Ogulin

Ogulinska Prosvjeta na proslavi Dana općine Krnjak

Folklorna sekcija Srpskog kulturnog društva Prosvjeta, Pododbora Ogulin, održala je svoj prvi službeni nastup nakon ponovnog početka rada folklorne sekcije.

Na danima općine Krnjak sudjelovala je starija dječja skupina pod vodstvom Jelene Vujnović. Na proslavi su uz domaćina SKD Prosvjeta iz Krnjaka sudjelovali Prosvjetini pododbori iz Ogulina, Vojnića, Vrginmosta, Korenice i Viškova, HKUD “Sveti Ante – Herceg Bosna” iz Tušilovića, te iz Bosne i Hercegovine KUD Izvor iz Laktaša i KUD “Tono Horvat” iz Velike Kladuše.

U Pratnji folkloraša, uz roditelje su bili predsjednica i zamjenica predsjednice pododbora Ogulin Nevena Grba i Dušanka Jančić Mendeš, predsjednik VSNM grada Ogulina Neven Vujnović i predsjednik VSNM Karlovačke županije Neven Ivošević. Nakon umjetničkog djela programa nastavljena je zabava pod šatorom, do jutarnjih sati, uz Bojan bend.

Folklorna sekcija SKD Prosvjeta, Pododbor Ogulin,  svoj je rad obnovila početkom ove godine. Trenutno u društvu djeluju dječja i mlađa izvođačka folklorna sekcija koje ukupno broje 30-ak plesača. Probe se održavaju jednom tjedno, a umjetnička voditeljica je mlada i perspektivna Jelena Vujnović. Nastup u Krnjaku je prvi od nekoliko nastupa koje će folklorna sekcija imati u sljedećem razdoblju, a prvi je već u petak na tradicionalnoj Vidovdanskoj proslavi u Jasenku. 13.srpnja  planiran je nastup na “Đedovoj kosidbi” u Vrginmostu, a u najavi su još neki nastupi.

IZ SKD Prosvjeta pozivaju sve zainteresirane za ples, zabavu i druženje da im  se pridruže u radu, jer veselje i sreća djece na putovanjima su neprocjenjivi.