Aktualno OG sada Ogulin

Održan radni sastanak s pomoćnicama u nastavi koje su zaposlene u sklopu projekta Udruge „ Pomoćnici u nastavi 3″

U prostorijama ogulinske Udruge Radost, u ponedjeljak, 24. lipnja,  održan je radni sastanak s pomoćnicama u nastavi koje su zaposlene u sklopu projekta Udruge „ Pomoćnici u nastavi 3″. Sastanak je održala voditeljica projekta Dubravka Šlat, s ciljem razmjene iskustava stečenih tijekom realizacije projekta. Govora je bilo i o izazovima s kojima su se pomoćnice susrele u radu, te uspjesima ostvarenim s učenicima, roditeljima i  stručnim službama škole.

Projekt je financiralo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, iznosom od 80.460,10 €. Provedba projekta završava za nekoliko dana, točnije 30. lipnja, a tijekom netom okončane školske godine provodio se u tri škole: Prvoj osnovnoj školi Ogulin, OŠ “Ivane Brlić Mažuranić” Ogulin, te ogulinskoj Obrtničkoj i tehničkoj školi.

Cilj projekta je osiguravanje pružanja usluga pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju prilikom izvršavanja zadataka koji zahtijevaju komunikacijsku, senzornu i motoričku aktivnost učenika, u kretanju, pri uzimanju hrane i pića, u obavljanju higijenskih potreba tijekom svakodnevnih aktivnosti u odgojno-obrazovnom procesu.

Zahvaljujući odobrenim sredstvima, Udruga Radost je za deset  učenika s teškoćama u razvoju osigurala podršku pomoćnica u nastavi. Na taj način učenicima je omogućeno ostvarivanje Ustavom zajamčenog prava na stjecanje obrazovanja.

“Zahvaljujemo se svim  školama  i pomoćnicama u nastavi na dobroj suradnji. Nadamo se da će ona biti nastavljena i sljedeće školske godine.” – poručili su iz ogulinske Udruge Radost.