Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Policija uhitila muškarca koji je napao i silovao ženu u Splitu

PU splitsko-dalmatinska izvijestila je u subotu kako je nakon intenzivnog kriminalističkog istraživanja, privela muškarca kojeg se sumnjiči da je 16. lipnja napao i silovao ženu u Splitu.

Svjesni činjenice da ovakva vrsta djela uznemiruju javnost i negativno utječu na osjećaj sigurnosti kod građana, od događaja do danas utvrđivanje identiteta osobe, njegov pronalazak i uhićenje bio je prioritet ove policijske uprave i policijskih službenika koji su provodili istraživanje, istaknuli su.
Iscrpno istraživanje koje je uključivalo veliki broj provedenih mjera i radnji, analiza pregleda video nadzora, posebno operativan rad policijskih službenika na terenu, jučer je uspješno dovršeno pronalaskom 34-godišnjeg muškarca u odnosu na kojeg je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je ostvario obilježja kaznenih djela.

Tijekom jučerašnjeg dana policijski službenici su ga pronašli i uhitili te ga doveli u službene prostorije policije i nad njim proveli kriminalističko istraživanje.
Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 34-godišnji muškarac, prema unaprijed stvorenoj namjeri, uporabom sile odnosno uporabom opasnog oruđa, oštećenoj nanio teške tjelesne ozljede i nad njom izvršio spolno izjednačenu radnju, čime je počinio kazneno djelo “Teška kaznena djela protiv spolne slobode” opisano u članku 154. stavku 2. Kaznenog zakona i kazneno djelo „Teška tjelesna ozljeda“ opisano u članku 118. stavku 1. Kaznenog zakona, nakon čega je pobjegao s mjesta događaja.

Jutros je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku.

Dovršetak kriminalističkog istraživanja ove vrste kaznenih djela i pronalazak počinitelja uvijek su prioritet policije, dodaje se u priopćenju. (hrt)