Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Filmske scene u Međimurju! Pijani muškarci nasrnuli na policajce, jedan teško ozlijeđen

Međimurska policija ovog je vikenda od ranog jutra zaprimila više dojava zbog narušavanja javnog reda i mira, tučnjave, puštanja glasne glazbe i obiteljskog nasilja u naselju Parag, inače, najveće romsko naselje u Hrvatskoj.

Policajci iz Čakovca izašli su na teren nešto prije 13 sati, a dolaskom na mjesto događaja neugodno su se iznenadili. Mladić (20) koji ondje živi, počeo je vrijeđati policajce. Policajci su ga upozorili na prekršaj, ali se oglušio.

“Policajci su nad njime uporabili sredstva prisile”, priopćili su iz Policijske uprave međimurske.

Baš kad su policajci pokušali obuzdati mladića koji ih je vrijeđao, iz kuće je izašao 47-godišnji muškarac. Prema priopćenju policije, prevrnuo je stol pun alkoholnih pića i fizički nasrnuo na policajce.
“Kako bi odbili napad, policijski službenici upotrijebili su sredstva prisile prema 47-godišnjaku (raspršivač s nadražujućom tvari). Opisanu situaciju iskoristio je 20-godišnjak te je u namjeri da se oslobodi zahvata za privođenje, napao policijskog službenika tako što ga je glavom udario u glavu, a potom uspijeva pobjeći s mjesta događaja”, stoji u priopćenju.

U kaos je uletio i 26-godišnjak s namjerom da oslobodi muškarca koji je fizički napao policajce. Muškarac koji se treći uključio u sukob, počeo je povlačiti i naguravati policajce.

“Usprkos okupljanju većeg broja građana na mjestu događaja, koji su glasno negodovali te je postojala opasnost od veće eskalacije sukoba, policijski službenici uspijevaju privesti dvojicu 26-godišnjaka te 47-godišnjaka u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje”, objavila je PU međimurska.
Na teren je izašlo pojačanje. Uspjeli su pronaći mladića koji je bio u bijegu te ga privesti u policijsku postaju. Policija je alkotestiranjem utvrdila da su svi muškarci koji su sudjelovali u sukobu bili pod utjecajem alkohola.
Policajac kojeg je mladić glavom udario o glavu zadobio je tešku ozljedu glave. Završio je u čakovečkoj bolnici. Protiv dvojice napadača (47 i 20) bit će podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu zbog prekršaja (puštanje glasne glazbe i vrijeđanje policijskih službenika).

“Ujedno, istraživanjem je utvrđeno kako su 20-godišnjak, 26-godišnjak i 47-godišnjak počinili kaznena djela prisile prema službenim osobama te su uz podnijetu kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu, predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske”, zaključuje policija. (net.hr)