Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Plenković o Vujčiću: ‘Velike su šanse da ostane, odlično smo surađivali‘

Premijer Andrej Plenković je nakon sjednice Predsjedništva Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) stao pred novinare i obratio se javnosti

Premijer Andrej Plenković je nakon sjednice Predsjedništva Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) stao pred novinare i obratio se javnosti, piše N1.

Govorio je o izvozu te potvrdio da će od sutra gorivo poskupjeti. Pohvalio se i najnovijim anketama, prema kojima HDZ ima 31,5 posto. Naravno, bitna tema su i unutarstranački izbori zakazani za 13. srpanj, ali nema nikakvih iznenađenja, ide se s istim timom kao prošli put.

  • Tomo Medved za zamjenika predsjednika, Zdravka Bušić, Branko Bačić, Ivan Anušić i Oleg Butković bit će kandidati za potpredsjednike, a ja za predsjednika. Predstavili smo i program ‘Zajedno za sve izazove‘, što je logično jer se nastavlja na kampanju za Sabor. A danas, sutra i iduća dva tjedna obići ćemo sve županijske organizacije, kazao je Plenković pa otkrio je li očekivao protukandidate:
  • Svi to mogu, prikupljali su se potpisi. Oni su pokazali podršku vodstvu stranke i ako vratimo film unazad, pobijedili smo u manje od dva mjeseca na dvama izborima pa nema smisla kandidirati se protiv tima koji pobjeđuje.

Kandidata za predsjedničke izbore još uvijek HDZ nema, ali premijer kaže da se o svemu misli i da će nakon odluke javnost biti obaviještena. Kao i o novom (ili starom) guverneru HNB-a jer Borisu Vujčiću završava mandat.

  • Obavit ćemo konzultacije, ali znate da smo posljednjih šest godina zajedno radili na članstvu u eurozoni. Usvojili smo strategiju i do u minutu ispunili sve obaveze, odlično smo surađivali pa su šanse da ostane velike, objasnio je Plenković. (L.G., jutarnji.hr)