Aktualno OG sada Ogulin

Donijete odluke o dodjeli javnih priznanja

U prostorijama gradske uprave održana je 2. sjednica Odbora za proslavu Dana grada, kojom je predsjedavao gradonačelnik Dalibor Domitrović.
Članovi Odbora razmotrili su prijedloge za dodjelu javnih priznanja i jednoglasno donijeli odluku da se godišnja javna priznanja dodijele Udruzi žena Ogulin i Društvu pedagoga tehničke kulture. Na isti način donesena je i odluka da se priznanje za životno djelo dodijeli braći Jakšić, Momiru i Dragomiru, zbog njihova doprinosa u javnom životu grada Ogulina.
Odboru su stigla još dva prijedloga za dodjelu javnih priznanja, međutim, zbog nepotpune dokumentacije o njima se nije raspravljalo.
U nastavku sjednice razmatrani su prijavljeni programi za proslavu Dana grada. Među ostalim, očekuje nas izložba Likovnog društva, gostovanje književnice Tuge Tarle, manifestacija Domaće u zavičaju bajki, te sportski turniri.
Središnja svečanost bit će na sam Dan grada i blagdan Uzvišenja Sv. Križa, 14. rujna. Tada će se održati svečana sjednica Gradskog vijeća i sveta misa sa procesijom, a u gradskom parku lovci će pripremati lovački kotlić, te namjeravaju podijeliti oko tisuću porcija. U večernjim satima, prije i poslije koncerta Doris Dragović, goste će zabavljati ogulinska grupa Carismo.
O detaljima proslave još ćemo pisati u narednim danima.