Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Fuchs o Rodnim studijima: Nije to nikakvo uvođenje rodne ideologije

Ministar znanosti, obrazovanja i mladih Radovan Fuchs odbacio je tumačenja da je uvođenje novog studijskog programa na Filozofski fakultet – Rodnih studija, zapravo uvođenje rodne ideologije

– Nije to nikakvo uvođenje rodne ideologije na fakultet, sačekajmo završetak čitavog postupka kako je on zakonom i propisima predviđen, rekao je Fuchs novinarima nakon sjednice Vlade, dodavši da taj studijski program, bez obzira na to kako bio ili ne bio koncipiran, sigurno izaziva određene rasprave u javnosti.

Sljedeći korak je, objašnjava, upućivanje tog studijskog programa Agenciji za znanost i visoko obrazovanje. Nakon toga Agencija provodi opet zakonom propisan postupak koji se odnosi na Zakon o kvaliteti, gdje onda to ide na recenzije, evaluacije.

Saborski zastupnik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček pozvao je ministra da ne odobri pokretanje Rodnih studija na Filozofskom fakultetu ustvrdivši kako je riječ o teroru manjine nad većinom.

– Dakle, radi se i radit će se po postupku, a ministar nema ingerenciju zabraniti ili odbiti u startu neki od studijskih programa, poručio je Fuchs.

U završnici, dodaje, on kao ministar mora potpisati, bude li sve skupa napravljeno i u skladu sa svim procedurama koje su propisane. “Agencija na kraju spušta na finalni potpis, to je rutina”, ističe.(hrt)