Aktualno OG sada Ogulin

Porast broja posjetitelja Zavičajnog muzeja Ogulin

U prvoj polovici ove godine, Zavičajni muzej Ogulin posjetilo je 6 176 posjetitelja, od čega broje i 134 grupna posjeta, većinom školaraca i planinara, no veseli ih i sve veći broj umirovljeničkih skupina koje organizirano dolaze u posjet Ogulinu.
U istom razdoblju prošle godine posjetitelja je bilo 5 546, a grupa 90, što znači da broje porast od 630 posjetitelja i 44 grupe.
Na društvenim mrežama ove ustanove, podsjećaju i na aktivnosti koje su provodili u ovoj godini.

“U siječnju smo obilježili Noć muzeja uz bogat program za sve uzraste, u ožujku smo ugostili Domagoja Vukovića na divnom koncertu u suorganizaciji s Ogrankom Matice hrvatske Ogulin. Travanj je bio slavljenički mjesec u kojem smo obilježili 150. obljetnicu organiziranog planinarstva u Hrvatskoj i 150. rođendan Ivane Brlić Mažuranić. Ujedno, 29. travnja smo imali i posebne goste – markiza Gordija Frangipanea s obitelji te članove Družbe „Braća Hrvatskog Zmaja“. Svibanj je bio rezerviran za Noć tvrđava i izvrsno predavanje prof. Denisa Franušića, dok smo u lipnju ispratili posljednje školske grupe u ovoj akademskoj godini, ali i intenzivno pripremali izložbu posvećenu 130. obljetnici postojanja Hrvatskog pjevačkog društva „Klek“, čije otvorenje nas očekuje za nekoliko dana.

Živo je i u našem dvorištu, gdje se dovršavaju krovopokrivački radovi na zgradi konjušnici, dok smo u veljači priveli kraju projekt popločavanja južnog dijela dvorišta Starog grada Ogulina.
Mnogo je još planova do kraja godine kojima se veselimo, stoga nas pratite i dalje!”-poručuju iz Zavičajnog muzeja Ogulin.