Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Što će sada Dumbović? I treći poduzetnik priznao namještanje poslova za njegovog sina

Sporazum s USKOK-om danas je na Županijskom sudu u Zagrebu potpisao poduzetnik Dejan Dobrečević, vlasnik tvrtke Skela Banovina te mu je izrečena kazna od 11 mjeseci rada za opće dobro. Priznao je da je sređivao poslove sinu bivšeg gradonačelnika Petrinje Darinka Dumbovića.
Nakon današnjeg priznanja trećeg poduzetnika koji je bio obuhvaćen USKOK-ovom optužnicom, Darinko Dumbović i njegov sin Darko ostali su sami na optuženičkoj klupi. Postupak protiv njih danas je odgođen zbog bolesti Darka Dumbovića, no njihova pozicija u nastavku procesa koji je zakazan za rujan sada je bitno složenija.

Svi poduzetnici priznali
Sva trojica poduzetnika koji su sudjelovali u dogovoru za namještanje radova u gradu Petrinji Dumbovićevom sinu to su i priznala. Dobrečevićeva tvrtka Skela Banovina sudjelovala je u namještanju poslova na rekonstrukciji dječjeg sportskog igrališta – Vatrogasno.

Natječaj za ove radove proveden je u travnju 2019. godine. Povjerenstvo je kao najpovoljnije ponuditelje odabralo dvije tvrtke, no nakon što su se one povukle, Dumbović je donio odluku da se posao dodijeli Dobrečevićevoj firmi. Radilo se o radovima vrijednima nešto više od 600 tisuća eura. (Ana Raić, N1)