Aktualno Sport

Održana WLADOIL – NAGRADA OGULINA 2024.

Ovog vikenda u Ogulinu se, na stazi Klek, vozila peta utrka Brdskog prvenstva Hrvatske. U organizaciji AK Vrbovsko racinga, uz AK Ogulin racing kao suorganizatora, od 19.do 21. 07. 2024 održana je Međunarodna auto utrka na brdskim stazama WLADOIL – NAGRADA OGULINA 2024.

 

Natjecanje se bodovalo za Brdsko prvenstvo Hrvatske u kategoriji I, Prvenstvo Hrvatske na brdskim stazama za povijesna vozila te za Pozivno otvoreno prvenstvo mladih povijesnih automobila.

Nakon trening utrka u kišnoj suboti, u nedjelju su održane dvije utrke, a utrku je svečano otvorila karlovačka županica Martina Furdek-Hajdin. Obje utrke završilo je nešto preko 50 vozača, a kao najbolji pokazali su se domaćini, Auto klub Ogulin Racing, koji je osvojio prvo mjesto u poretku klubova, ispred AK Konavle Nike Pulića i organizatora, AK Vrbovsko Racing.

 

U ukupnom poretku pobijedio je Dejan Dimitrijević (AK Fly with Kolman), drugi je bio Matevž Čuden (AMK Atom), a treći Marko Pleše iz AK Ogulin Racing. Drugi član AK Ogulin Racinga Kristian Marinić osvojio je 14.mjesto, a Jurica Majić 34-to. U svojim klasama, u klasi 3 Marko Pleše bio je prvi, a Kristijan Marinić drugi, dok je Jurica Majić osvojio treće mjesto u klasi 1. Iz Auto kluba Klek nastupila je samo Erika Marija Kušić i osvojila je 39.mjesto ukupno, deveto mjesto u klasi 5, ali je zato bila najbolja u konkurenciji vozačica. Na utrci je nastupilo još nekoliko Ogulinaca koji voze za druge klubove: tako je u klasi 5 Milan Tatalović iz AK Dubrovnik Racinga bio najbolji, prvi, a Igor Nikolaus iz AK Ozalj drugi, Renato Jaketić iz AK Vrbovsko Racing bio je u istoj klasi četvrti, a Miroslav Ujdenica osmi. Sebastijan Jaketić iz AK Vrbovsko Racinga bio je četvrti u klasi 4. (D. Pribanić)