Aktualno OG sada Ogulin

Grad Ogulin će i ove školske godine učenicima osnovnih škola kupiti radne bilježnice

S obzirom da se bliži početak nove školske godine, zanimalo nas je hoće li i ove godine Grad Ogulin financirati nabavku radnih bilježnica te planiraju li još neke mjere pomoću kojih bi se standard obrazovanja na našem području podigao iznad razine koju osigurava država. Odgovore na ova pitanja zatražili smo od gradske uprave, nakon čega je stigao i odgovor zamjenika gradonačelnika Daniela Vukelje.

Grad Ogulin će i ove školske godine učenicima osnovnih škola kupiti radne bilježnice. Podsjećam, knjige će, kao i prethodnih godina, nabaviti resorno ministarstvo. Za radne bilježnice učenika u proračunu Grada predviđen je iznos od 50.000,00 eura.

Uz to, Grad Ogulin će sufinancirati prijevoz učenika srednjih škola. Prijevoz učenika osnovnih škola financiraju država i županija. Osim toga, Grad Ogulin je za stipendije učenika srednjih škola osigurao 20.000,00 eura, a za stipendije studenata 50.000,00 eura.

Za početak školske godine, prvašići će od Grada dobiti simboličan poklon dobrodošlice. Grad Ogulin financira i produženi boravak učenika osnovnih škola, za što je u proračunu predviđeno 65.000 eura. Ukupno je Grad Ogulin proračunom osigurao iznos od 200.000,00 eura za unapređenje obrazovanja na svom području iznad zakonskog standarda.

Na kraju, želimo svim učenicima i studentima uspješnu i ispunjenu školsku/akademsku godinu! Neka vam ova godina donese mnogo novih znanja, prijateljstava i uspjeha. Grad Ogulin je tu da vas podrži na vašem putu obrazovanja i razvoja.“ – poručio je u svom odgovoru zamjenik gradonačelnika Daniel Vukelja.