Aktualno PROMO

Dođite u Vrbovsko na 20. jubilarnu Bundevijadu

Bundevijada se održava 12. i 13. listopada i ove godine slavi svoj 20-i rođendan.
Dvodnevni program bit će ispunjen pjesmom, plesom, zanimljivim i poznatim
gostima, brojnim degustacijama i odličnom gastronomskom ponudom

Manifestacija koja okuplja mještane čitavoga kraja, ove godine slavi svoj jubilarni 20-i rođendan. Jesen je odlično doba za posjet jedinstvenom Gorskom kotaru u kojem priroda u to godišnje doba pokazuje svoje najljepše boje. Odlična je ideja doći u taj kraj tijekom vikenda 12. i 13. listopada jer bit će posebno svečano u Vrbovskom gdje će se tih dana održavati tradicionalna i dobro poznata Bundevijada -izložba autohtono uzgojene hrane i običaja Gorskog kotara.

Čarobna priča za sve
– Ova prekrasna priča započela je davne 2005.godine i postala je manifestacija koju rado posjećuju
svi; posjetitelji i izlagači, izvođači i mještani. Ona je mjesto na kojem se kupuju i kušaju
najfiniji proizvodi, nabavlja zimnica, sladi domaćim sirevima, bučinim uljem, suhomesnatim proizvodima, aromatičnim likerima, rakijama, tradicijskim kolačima. Bundeve svih boja i oblika  vikend u Vrbovskom pretvaraju u čarobnu priču pogodnu svim dobnim uzrastima . Prvo što će vas oduševiti je atmosfera u samom gradu koji diše s manifestacijom prepun ukrasa, sa ukrašenim bundevama, velikim i malim, šarenim i svih oblika, na gotovo svakom uglu, pred kućama, obrtima, na ulici, a svi vrijedni ‘ukrašivači’ imat će i svoje natjecanje. Posebno je zabavno na samom mjestu održavanja Bundevijade gdje je uvijek najviše posjetitelja koji se stiskaju uz štandove izlagača kako bi kušali ili kupili neki od domaćih proizvoda vrijednih OPG-ovaca.

Dvodnevni program bit će ispunjen pjesmom, plesom, zanimljivim i poznatim gostima, brojnim degustacijama, tradicijom i odličnom gastronomskom ponudom. Najmlađi će oba dana moći uživati u dječjoj radionici “Čarobne bundeve”, dok će oni nešto stariji, posebno oni koji vole dobru staru tradiciju, uživati uz janjetinu, odojak, jela s roštilja, a mogu i kušati i uživati u rapsodiji goranskih domaćih štrudli od bundeva, šljiva, oraha, sira i lješnjaka. Nezaobilazne su i one nešto modernije slastice poput zapečenih palačinki, fritula te raznih torti i ostalih slastica. Najveće je druženje u prepunoj dvorani gdje će se okupiti izlagači i gdje će posjetitelji moći pratiti bogati kulturno-umjetnički program s još ponekim iznenađenjima.
Jedno od njih svakako će biti kulinarski show. Kuhat će Valentina Vukadinović (Gorski kotao) poznata Vrbovšćanska kulinarska majstorica uz pomoć simpatične Martine Validžić.

Na samom otvorenju manifestacije nastupom će nas počastiti talentirani Goranin – finalist The Voice Mateo Resman. Ne manje atraktivan bit će nastup ostalih izvođača, brojnih kulturno-umjetničkih društava, plesača, pjevača i drugih izvođača. Kroz program vodit će nas Marijana Batinić, a svake je godine posebno atraktivan izbor za najfinije slatko i slano jelo te revija puhačkih orkestara. Vrhunac događanja u subotu bit će koncert popularne Maje Šuput od 19,30 sati.

Nedjelja će kao i subota nuditi izvanredan program iz kojeg ćemo izdvojiti kulinarski show “Čarobni kotao” u kojem ćemo se sladiti Vanjinim slano-slatkim zalogajčićima i Majinim Lynx koktelima s medunom i bundevom. Tu je i izbor za najtežu, najmanju, najinteresantniju i najljepše rezbarenu bundevu u koji se mogu uključiti svi posjetitelji Bundevijade. Vrlo važan dio ponude je i vanjski prostor koji će biti rezerviran za Kuću dobre hrane. Riječ je o ugostiteljskoj ponudi koja će biti smještena u velikom šatoru u kojem ćete imati priliku i zaplesati uz domaću glazbu.

Posjet čitavoj destinaciji
Nadamo se lijepom jesenjem vremenu, no ukoliko ono bude i malo manje lijepo pobrinuli smo se da čitav vanjski prostor bude natkriven i povezan sa Sportskom dvoranom tako da bilo sunce ili kiša svi sadržaji Bundevijade bit će dostupni i garantirat će dobru zabavu i odličnu atmosferu. Rezervirajte svoj vikend jer 12. i 13. listopada 2024. Bundevijada vam donosi bogatu rapsodiju jeseni u vaša srca. Dolazak možete kombinirati i posjetiti izletište Kamačnik, te ostale turističke destinacije grada kao i ugostiteljske objekte koji će također toga vikenda nuditi jela od bundeva.

 

Za sve informacije možete se obratiti Gradu Vrbovskom, a više o Bundevijadi i detaljnom programu pronaći na www.VisitVrbovsko.hr, www.vrbovsko.hr