Aktualno OG sada Ogulin

“Tigrovi” obilježili 25. godišnjicu dolaska na ogulinsko bojište

Udruga ratnih veterana Prve gardijske brigade “Tigrovi” danas je u Ogulinu obilježila   25. obljetnicu  dolaska  “Tigrova”na ogulinsko bojište. Organizatori su bili  grad Ogulin i Udruga ”Tigrovi”. Nazočne je pozdravio gradonačelnik Dalibor Domitrović, a na opće zadovoljstvo svih “Tigrova” i pripadnika ostalih vojnih postrojbi, sa njima je bio i ministar Tomo Medved. U Ogulin je stigao i prvi zapovjednik obrane grada Stipe Gašljević, Tigar Zoran Milinović, te mnogi drugi koji su dane proveli na ogulinskom bojištu.

Obilježavanje je počelo svetom misom u 10 sati u Župnoj crkvi Sv. Križa, a nastavljeno se mimohodom, ulicom Bernardina Frankopana.
U podne su  položeni  vijenci i upaljene  svijeće na Trgu hrvatskih rodoljuba, a potom su građani imali priliku vidjeti  vježbu vojno akrobatske skupine zaštitno počasne bojne.

Kako je izgledala ova vježba, pogledajte u našem video prilogu:

 

U dvorištu Frankopanskog kaštela pripremljen je zajednički ručak svih sudionika i građana, uz nastup KUD-a Klek iz Ogulina i “Ličkih drvosječa”.U međuvremenu je, u Gradskoj knjižnici i čitaonici, održavana rasprava na temu 25 godina dolaska Prve gardijske brigade Tigrovi na ogulinsko bojište.

Minsitar Tomo Medved bio je vrlo zadovoljan organizacijom i odazivom. Evo što je poručio: