OG sada Ogulin

Bjelolasicu ne želi nitko!

Iako su brojni Ogulinci imali velike nade, posebno bivši zaposlenici HOC-a Bjelolasica, i deveti natječaj za kupnju je, na žalost, propao. Kako je medijima rekao stečajni upravitelj Tomislav Đurčin, nitko se ni ovaj put nije javio na javni  natječaj. Cijena je pala više nego dvostruko, sa početnih 50 milijuna kuna koliko je procijenjena imovina u Vrelu, na svega 21 milijun kuna. No, ni to nikome nije bio dovoljan motiv za ulaganje u Jasenku, gdje imovina, ili bolje rečeno ono što je ostalo od nje, propada. Iako je svojevremeno slovila za  najbolju  destinacija u Hrvatskoj, kako za ljetni, tako i za  zimski turizam, očito nikome nije zanimljiva.
Jedan od bivših djelatnika „Bjelolasice“ Željko Starčević, javno je izjavio, među ostalim i ovo:
„Informacije tipa “rekla kazala” su uvijek kamen smutnje, no u nekima možda čuči barem tračak iz uzrečice: “gdje ima dima, ima i vatre”. Ovu “rekla kazala” informaciju objavljujem s naznakom da ne znam je li istinita i koliko je istinita, a objavljujem je samo da je netko, tko je možda bolje informiran, razjasni ili opovrgne. Jer, kad tad će se pojaviti u javnom prostoru, pa da se ne raspravlja s odmakom.
Priča se da je nedavno u Hrvatskoj boravila neka delegacija iz Kine (možda i iz neke druge zemlje stanovnika slične fizionomije …moja opaska), a spremna je negdje uložiti. Pri tom su čuli za Bjelolasicu, raspitali se i najavili u neko ministarstvo. Kako ih nisu primili, a nisu imali vremena duže čekati, odlučili su se sami posjetiti objekt zanimanja, a imali su i poslovnog partnera (ili osobu s kojom su bili u nekom poslovnom odnosu) koji ima nekretninu u Jasenku.
Nakon što su pogledali, jako se zagrijali za ulaganje, odlučili su drugi dan ponovno otići u ministarstvo (u priči nepoznato koje). Kako je već bilo kasno, pristali su da prenoće kod “domaćina”, pa odmorni sutradan krenu za Zagreb.. Ali, kako se priča, odjednom se pojavila policija, neki inspektori, itd.
Ukratko, Kinezi prestrašeni i zabezeknuti, pušteni, a domaćin „obrađen“ zbog nelegalnog iznajmljivanja smještaja i nelegalnog pružanja ugostiteljske usluge…. Da se ova priča u javnosti ne bi pretočila u raznorazne bajkovite varijante, da li je nekome poznato, ima li u njoj imalo istine…odnosno da li je sve to samo trač nusproizvod trenutne situacije?“- pita se naš sugrađanin Starččević.
Pokušali smo doznati detalje i istinitost ove njegove izjave, međutim naišli smo na zid šutnje. Nitko od nadležnih institucija, ali ni od mještana iz Jasenka koji iznajmljuju apartmane, slučaj nije htio komentirati.