OG sada

Božićni duh u Ogulinu

Božić je iza nas. Za razliku od prijašnjih, ove je godine bilo nešto više sadržaja i za djecu i za odrasle, a sve u sklopu manifestacije “Advent u Ogulinu”, koju organizira Pučko otvoreno učilište. Organiziran je dolazak Djeda Mraza koji je posebno obradovao naše najmlađe sugrađane, ali je hladnoća ipak otjerala posjetitelje sa trga kod Golubice i prije no što je trebalo. Oni hrabriji u večernjim satima uživali su u koncertu grupe Harmony, adventskom sajmu, fotografiranju s Djedom Mrazom, a potom su Puhački orkestar DVD-a Ogulin i Limena glazba Duga Resa, održali tradicionalni Božićni koncert. Brojni vjernici i ove su godine nazočili ponoćki u župnoj crkvi Sv. Križa, a nakon svete mise polnoćke u Parku kralja Tomislava upriličeno je koledvaranje KUD-a „Klek“ Ogulin, pod nazivom „Došal Božić i božićni dani, ki se srdi neka prodivani“

Karlovačka županija i ove je godine povodom božićno-novogodišnjih blagdana izdvojila sredstva za socijalno ugrožene obitelji i samačka domaćinstva, u iznosu od 175,00 kuna, a podijeljeno je 490 paketa, za što je osigurano 85 tisuća kuna. Pakete su u domove dostavili djelatnici gradskih društava Crvenog križa, a župan Ivan Vučić, sa suradnicima je osobno uručio darove u Centru za beskućnike u Karlovcu. Potom je u pratnji načelnika Općine Josipdol Zlatka Mihaljevića i ravnateljice ogulinskog Centra za socijalnu skrb Valentine Vuković, uručio donaciju i obitelji Mendeš,  s petero djece, koja živi u Josipdolu.

Božić ipak nije mogao proći bez nekog tragičnog događaja, a to se upravo dogodilo u Budačkoj Rijeci nedaleko Karlovca, oko 18.25 sati.

Policija je izvijestila da je došlo do naleta na pješaka starog 83 godine.