Sport

Babić poručio igračima

Hrvatska će treninge u prvoj fazi odrađivati u Ivanić-Gradu do 30. prosinca bez igrača koji nastupaju u njemačkoj ligi, a nakon kratke stanke u punom sastavu će na okupu biti 1. siječnja.

“Svako veliko natjecanje je novi izazov. Želimo se što bolje pripremiti i vjerujem da ćemo ponovno biti dobri i da će to biti stvarno dinamično i zanimljivo prvenstvo. Tijekom priprema u Ivaniću odradit ćemo bazične fizičke pripreme i raditi na novim kretnjama koje ćemo koristiti na Svjetskom prvenstvu”, izjavio je izbornik hrvatske reprezentacije Željko Babić.

Prije odlaska u Francusku Hrvatska će odigrati i dvije pripremne utakmice na HEP Croatia Cupu u Umagu, protiv Tunisa i Crne Gore 8. i 9. siječnja.

“Tunis je dinamičan, sličan Saudijskoj Arabiji. To će biti dobar test iako pripremne utakmice nikad ne pokažu pravu sliku. Novi igrači moraju pokazati da imaju vrijednost i da mogu nadoknaditi one koji su odsutni. Sigurno će biti pod povećalom jer moraju pokazati da imaju kvalitetu za igranje za Hrvatsku. Svi koji su na popisu morat će se potruditi da izbore mjesto u sastavu za Svjetsko prvenstvo”, dodao je Babić.

Hrvatska će u prvom krugu SP-a igrati u skupini C u Rouenu, a protivnici će joj biti Saudijska Arabija, Mađarska, Bjelorusija, Čile i Njemačka.

Izvor: dnevnik.hr