Sport

Čilić ispao već u 2. kolu Australian Opena

Marin Čilić ispao je u drugom kolu Australian Opena! Iznenadio ga je Britanac Daniel Evans s 3:6, 7:5, 6:3, 6:3.
Početak meča i cijeli prvi set uopće nisu mogli nagovijestiti ovakav rasplet. Čilić je poveo s 3:0 i bez ikakvih problema do kraja seta sačuvao prednost.
Bio je bolji i u drugom setu, ali ga je uspio izgubiti onako kako sam on to može. U prvom gemu je propustio dvije break-lopte, u petom je napravio break, ali je u šestom već izgubio prednost pa je u 11. gemu propustio još tri break-lopte i odmah zatim izgubio svoj servis. Od šokantnog gubitka seta protiv upornog Britanca, koji je za razliku od Čilića sjajno otvorio sezonu i igrao finale u Sidneyu, hrvatski tenisač se nije uspio oporaviti pa je za nešto više od pola sata izgubio treći set.
Četvrti set ponudio je ono “najbolje” što možemo vidjeti od Čilića. Prvo je u gemu koji je trajao više od 10 minuta propustio čak osam break-lopti i odmah zatim izgubio servis. Već tada su ga mnogi otpisali, ali se vratio već u sljedećem gemu. Kada se očekivalo da će uspjeti slomiti suparnika, poklonio mu je još jedan break i više povratka nije bilo.

Evans preko Čilića do rezultata karijere i najveće pobjede u životu

Hrvatski tenisač, sedmi nositelj prvog Grand Slama sezone, tako nije uspio ponoviti niti prošlogodišnji rezultat kada je u Melbourneu igrao treće kolo. Za Britanca, 51. igrača svijeta, plasman u treće kolo je rezultat karijere na Australian Openu, a ovo mu je i najveća pobjeda karijere.
Izvor: Index.hr