OG nekad Ogulin

1. Ogulinski rally vožen je 1968.

1. Ogulinski rally, u organizaciji Auto – moto društva “Klek”, vožen je davne 1968. godine, a ovo je slika sa startne linije. Zanimljivo je da je znak za start dan točno u ponoć (točan datum utrke nije nam poznat) u tadašnjoj ulici Franje Makeka (danas Bernardina Frankopana – kod pekare), a ruta utrke bila je: kroz centar, današnju Bolničku ulicu, preko Duge Rese, Lujzijanom do Ravne Gore, te natrag u Ogulin.

Utrkivali su se vozači iz raznih dijelova biše Jugoslavije, a neki od domaćih natjecatelja 1. rallya u povijesti našeg grada bili su: Miki Magdić (Fiat 125), Damir Pasek (Fiat 1300) , Nešo Magdić i Ljubomir Trivanović (Fiat 750).  “Djelitelji pravde” bili su članovi Auto – moto saveza Hrvatske, a utrka je okončana u ranim jutarnjim satima .

No, to nije bilo sve! Nakon noćnog rallya održana je brdsko brzinska utrka, a vožena je cestom prema Skorašniku ili poznatom 3. kilometru. Istog dana vožena je ispred Kina, današnjeg Pučkog otvorenog učilišta, i utrka spretnosti. Rally se nastavio održavati i narednih godina.

Ukoliko imate još informacija o 1. Ogulinskom rallyu, fotografija, znate nešto o prvim sudionicima i pobjednicima javite nam se na redakcijski e-mail.