Kauboji protiv Španjolske love polufinale: Ključ pobjede su obrana i Cindrić

Svjetsko rukometno prvenstvo u Francuskoj ulazi u samu završnicu, a tamo se ponovno nalazi Hrvatska. Danas su na rasporedu utakmice četvrtfinala svjetske smotre, a u jednoj od njih sastaju se Hrvatska i Španjolska. Iako najveće rukometno rivalstvo imamo s Francuzima, nakon njih možda i najveći suparnik je upravo Španjolska. Odigrali smo 19 međusobnih susreta na tri najveća natjecanja (Europsko i Svjetsko prvenstvo, Olimpijske igre), a Kauboji su dosada upisali 12 pobjeda, jedan remi i šest poraza.

Mnogi Španjolce nazivaju našim mušterijama, no to je posljednjih godina daleko od istine. Na posljednja dva Europska prvenstva “furija” je slavila u oba dvoboja, a posljednja pobjeda Hrvatske datira još iz 2013. godine.

S obzirom na sve dosada viđeno u Francuskoj, Španjolci su osjetni favoriti uoči današnjeg dvoboja. Španjolska je uvjerljivo prošla skupinu, baš kao i Hrvatska, ali je igrački ostavila jako, jako dobar dojam. Kockala se u osmini finala i s rezervama krenula na Brazilce koji su to umalo iskoristili.

Najveća snaga Španjolaca je zastrašujući pivot Julen Aguinagalde, ubojita krila Valero Rivera, David Balaguer i Victor Tomas, te odlični vratari Perez de Vargas i Corrales. Vanjska linija španjolske reprezentacije nije toliko ubojita, ali može biti vrlo neugodna ako joj se da previše prostora. Najviše pažnje treba posvetiti Alexu Dujšebajevu i Joanu Canellasu koji su najopasniji s vanjskih pozicija.
Hrvatska je u osmini finala protiv Egipta pokazala dva lica. U prvom poluvremenu je gotovo sve funkcioniralo kako treba. Obrana je primila svega sedam golova, kontre i polukontre su funkcionirale savršeno, a jedini problem bila je kreacija u napadu. U nastavku jedna sasvim druga, neprepoznatljiva Hrvatska. Bez kontri, s još više bezidejnosti i izgubljenih lopti u napadu, te propusnom i sporom obranom. Jedno takvo poluvrijeme protiv Španjolaca i Kauboji će biti u velikim problemima.

Prema najavama pomoćnog trenera Petra Metličića, ključ današnjeg dvoboja bit će zaustaviti Aguinagaldea i španjolske kontre. Veći dio utakmice Hrvatska bi trebala igrati 6-0 obranu, a ključ u napadu bit će naše vanjske pozicije. S obzirom na ozljedu Domagoja Duvnjaka kreacija u napadu pada na leđa Luke Cindrića. Luka Stepančić je također izvrnuo gležanj, no tvrdi da će biti spreman za utakmicu. Marko Mamić, Luka Šebetić i Stipe Mandalinić moraju biti na najvišoj razini ako želimo u polufinale.

Nismo favoriti i nitko neće ništa prigovoriti dečkima ako daju sve od sebe i izgube. Mogu samo i isključivo profitirati u ovom dvoboju i zato vjerujemo da bi to moglo biti ključno da Hrvatska odigra najbolju utakmicu na prvenstvu pa što bude…(dnevnik.hr)

Facebook Comments