Aktualno Županija

HDZ na izbore za karlovačkog župana bez HSS-a: Uz Jelića, kandidatkinje M.Furdek – Hajdin i V. Hajsan Dolinar

HDZ, nakon godina drugačije prakse, na predstojećim lokalnim izborima za župana izlazi bez HSS-a, sa svojim kandidatima, od kojih su dvije žene. Uz Damira Jelića ovaj put će kandidatkinje za zamjenice biti sadašnja pročelnica u karlovačkoj Gradskoj upravi Martina Furdek – Hajdin, te aktualna ravnateljica OŠ Žakanje Vesna Hajsan Dolinar.
Priopćeno je to iz županijskog HDZ-a, nakon sjednice Županijskog odbora na kojoj su kandidatkinje za zamjenice župana jednoglasno izabrane.
– Prva zamjenica je dipl. ing. arhitekture Martina Furdek-Hajdin, dosadašnja pročelnica za urbanizam grada Karlovca. Ona će pokrivati komunalno-gospodarsku vertikalu. Druga zamjenica je dr.sc. Vesna Hajsan-Dolinar, dosadašnja ravnateljica OŠ Žakanje. Ona će biti zadužena pratiti rad društvene vertikale, stoji u priopćenju koje potpisuje predsjednik ŽO Damir Jelić.
Županijski odbor HDZ-a je, podsjeća, još početkom prosinca odlučio da će kandidat za predsjednika Županijske skupštine biti sadašnji župan Ivan Vučić, a za župana sadašnji karlovački gradonačelnik Damir Jelić. (KAportal.hr)