Aktualno Županija

Mladi Iračanin sinoć pretučen na Baniji

Mladi Iračanin koji je sinoć pretučen na Baniji štićenik je Doma za odgoj djece i mladeži. Sramotni i brutalni napad u kojem je sudjelovalo više napadača dogodio se izvan ustanove, a policija intenzivno traga za počiniteljima.

– Svi smo u šoku, djelatnici i djeca u Domu. Mladić je prebačen u Klinički bolnički centar Dubrava u Zagrebu i po najnovijim informacijama od liječnika, pripremaju ga za operaciju, kazala nam je vidno potresena ovim događajem ravnateljica Nataša Vučković Ivošević.

Nalazi se na bolovanju zbog gripe, no odmah po saznanju za premlaćivanje štićenika je stupila u kontakt s policijom i bolnicom, no još ne zna detalje i okolnosti napada, kao niti eventualno tko bi mogao biti počinitelj. Kako saznajemo, pretučeni Iračanin nije jedini azilant koji je smješten u Domu. Ima ih još sedam pa ako se ubrzo ne pronađu počinitelji, ostaje pitanje jesu li i oni u opasnosti?

Policija traga za počiniteljima
– Napad se dogodio izvan ustanove, dijete je u statusu azilanta i ima sva prava kao i ostali štićenici, pa tako i pravo kretanja, dodaje ravnateljica.

Dom na Baniji je i mjesto od kuda je policija krenula istraživati, tako da će danas vjerojatno biti pod opsadom istražitelja, ali i medija. (kaportal.hr)