Aktualno Županija

SDP još nije ni odlučio s kim će na izbore

I dok mnoge stranke i nezavisne liste posljednjih dana predstavljaju svoje kandidate za čelne dužnosti u Karlovcu i županiji, SDP o tome hoće li i s kojim imenima u svibanjsku borbu za povjerenje birača izaći još nije ni odlučio.

No, doznaje KAportal, gradski SDP-ovci, kojima je odlukom vrha stranke čelništvo nedavno raspušteno, navodno bi s povjerenikom upravo o mogućim kandidatima trebali razgovarati danas, dok bi županijski to trebali odlučiti idući tjedan.

Iako su neki od njih skloni opciji da ovaj put na izbore i ne idu sa svojim kandidatima za karlovačkog župana i gradonačelnika, već podrže neku drugu širokokoalicijsku opciju, dio smatra da na izborima – uz liste za Gradsko vijeće i Županijsku skupštinu – moraju samostalno. Pri tom bi u izravni sraz s kandidatima ostalih stranaka, koalicija i nezavisnih lista trebali navodno ići u Karlovcu Natalija Bukovec Osmičević ili Boris Ožanić, a u županiji Biserka Vranić ili Ivan Vuković.

U prvom slučaju odluku će donijeti SDP-ov povjerenik Nenad Livun i dosadašnji članovi Gradskog odbora i čelništva stranke, a u drugom Predsjedništvo i Županijski odbor SDP-a Karlovačke županije. Predsjedništvo će o tome raspravljati u ponedjeljak, a nakon toga konačnu odluku donijeti Županijski odbor, što znači da bi ime SDP-ove kandidatkinje ili kandidata za karlovačkog župana trebalo biti poznato idući tjedan. Ono što je već sada gotovo sigurno jest da to neće biti, kako je inače uobičajeno, županijski predsjednik stranke. Damir Mateljan, saborski zastupnik i načelnik Kamanja, na izbore će, kako sada stvari stoje, samo za dužnost općinskog načelnika. (kaportal.com)