OG sada Ogulin

S vama kroz svaki dan- OG Portal!

Poštovani čitatelji!

Veliko nam je zadovoljstvo da možemo predstaviti OG portal, novi i za sada jedini portal u Gradu Ogulinu. Osnovala ga je Udruga za demokraciju i civilne aktivnosti (UDICA), čiji su osnivači bivši i sadašnji zaposlenici Radio Ogulina i imaju dugogodišnje iskustvo u novinarstvu. OG portal bit će, vjerujemo, vrlo značajan medij, a time više ništa u našem gradu neće biti isto!

U tom cilju predvidjeli smo nekoliko rubrika koje se bave raznim temama, a to su sljedeće rubrike: “Aktualno”, “(Ne)pismenost”, “Žena zna” i “U ordinaciji”, a posebno ističemo naše kolumniste koji su potvrdili suradnju u 2017. To su profesori i dugogodišnji novinari Zdravko Kedžo i Franjo Biundović, izvršni predsjednik Udruge GONG Dragan Zelić, te ogulinski bloger Krešimir Rendulić. Na naše zadovoljstvo, suradnju je potvrdio i naširoko poznat “Bloger Krule”, odnosno Jadranko Hodak, koji na svojim blogovima ima i po nekoliko tisuća posjeta. Do sada ni jedna medijska kuća s njim nije uspjela ostvariti suradnju! Ako je on upravo nas prepoznao kao ozbiljnog partnera, vjerujemo da ćete i vi!

Obrađivat ćemo  većinom lokalne, te županijske aktualne informacije, ali namjeravamo objavljivati i stare fotografije i video zapise, čime želimo obnoviti sjećanja naših čitatelja na razne događaje iz prošlosti, koji ne bi smjeli biti zaboravljeni. U rubrici „Ogulin sad“ pripremamo i tonske snimke, te video snimke sa sjednica Gradskog vijeća i drugih značajnijih događanja u našem gradu i susjednim općinama, informacije i najave, te osvrte, kako bismo zadovoljili interese čitatelja svih generacija.

U želji da čitatelji nauče kako pravilno govoriti i pisati, ostvarili smo odličnu suradnju sa prof. Nives Opačić, koja se već desetljećima bavi pitanjima jezične prakse, a sada je naša stalna suradnica koja uređuje rubriku “(Ne)pismenost”. Njeni brojni kraći, ali i opsežniji tekstovi, koje priprema za OG Portal, tako će se baviti dijagnosticiranjem raznih pogrešnih pojava u jeziku, naravno, uz upute za njegovo pravilno korištenje. Njih je moguće čitati na stranicama OG Portala Radio Ogulina, koje svakako preporučamo. Prof. Nives Opačić suradnju je počela s novinarima OG Portala još u vrijeme dok su smo bili zaposlenici Radio Ogulina, a obzirom na uspješnu suradnju našu je ponudu o novoj suradnji prihvatila bez razmišljanja.

Rubrika “Žena zna” donosi priče o poznatim ženama iz zemlje i svijeta, koje su u povijesti čovječanstva ostavile zapažen trag u borbi za ravnopravnost spolova, ali i ljudska prava.

Serijom tekstova nastojat ćemo našim čitateljima prenesti priče uspješnih žena, koje će svojim životnim primjerima svjedočiti o tome jesu li žene doista ravnopravne pripadnice u našem društvu. Kroz ovu rubriku pažnju ćemo posvetiti i ženama koje su diljem svijeta, tijekom 19. i 20. stoljeća, svojim radom dale neizmjeran doprinos jačanju i promicanju uloge žena u društvu, te na taj način utrle put današnjem položaju žena u društvu u lokanom, ali i globalnom okruženju. Predstavljat će to prikaz ženske misli i ideja iz zemlje, ali i cijelog svijeta. Bit će to priče za sve generacije čitateljica, ali i čitatelja kroz koje ćemo nastojati utjecati na razbijanje stereotipa spram žena, te dati doprinos u izgradnji zdrave društvene zajednice čiji temelj je i ravnopravan položaj svih građanki i građana. Tekstovi će, između ostalog donesti priče o ženama na vodećim položajima u državnim i javnim službama, poduzetnicama, novinarkama, političarkama, ali i zaslužnim pripadnicama nježnijeg spola koje mogu biti primjeri muškarcima, kao što su, primjerice, dobrovoljne davateljice krvi. Obzirom da imamo saznanja o uspješnim ženama iz ogulinskog kraja, želimo i njima posvetiti dio medijskog prostora na našem portalu.

Za OG portal suradnju je potvrdila i dugogodišnja liječnica iz Ogulina, Dr. Zorka Žgela. U današnje vrijeme brojne bolesti pogađaju ne samo stariju, nego i mlađu populaciju. Stoga će naši sadržaji biti namijenjeni svim kategorijama, a gostovanjem ove ugledne liječnice koja radi i u hitnom medicinskom timu, i na odjelu pedijatrije, u potpunosti zadovoljavamo koncepcijsku i sadržajnu kvalitetu emisije.

U našim tekstovima bit će zastupljena i kultura, te će naši sadržaji biti posvećeni i kulturnim manifestacijama u našem gradu i okolnim mjestima.

Tekstove na OG Portalu stvaraju novinari sa dugogodišnjem stažem, koji se mogu podičiti i brojnim nagradama koje su im dodijeljen dok su bili djelatnici Radio Ogulina. Objavljene informacije bit će istinite, objektivne i nepristrane. Izvještavat ćemo čitatelje o svim važnim događajima iz političkog, društvenog, gospodarskog, socijalnog, zdravstvenog, sportskog i ostalog života s područja Grada Ogulina, susjednih općina i Karlovačke županije.

Riječ je o vlastitim prilozima novinara i urednika, te suradnika, a svi radimo volonterski.

Ne želimo utjecati na stav čitatelja, ali ćemo se truditi prikazati jednu realnu sliku, koja će im pomoći da upravo oni zauzmu svoj stav i budu naši vjerni pratitelji.

I, na koncu, zahvaljujemo našim prijateljima, prvim donatorima, koji su nam, što financijski, što svojim radom, omogućili da od danas budemo s vama.

Toliko za sada! Čitajte nas, gledajte i komentirajte! Ako imate pitanja, prijedloga i sugestija, šaljite ih na našu email adresu: [email protected].

S vama kroz svaki dan- OG Portal!