Magazin Zabava

Swingers imaju novi singl ”Ti traži ljubav, ti pruži ljubav”!

Riječ je o hrvatskom prepjevu svjetski poznate ”The Lion Sleeps Tonight”! Ovaj multimedijalni projekt pokrenut je od strane Dejana Nemčića koji je ove godine ovjenčan nagradom “Ponos Hrvatske”, a koju mu je mu dodijelila predsjednica Kolinda Grabar Kitarović. Riječ je o nagradi dodijeljenoj za njegov humanitarni rad u Africi. Gospodin Nemčić pokrenuo je projekt “Afrika” koji je u područjima Tanzanije, Ruande, Kenije i Zanzibara pomagao djeci pri lječenju od malarije te opskrbljivanju školskih uzrasta s potrebitim priborom za edukaciju. Kako je prilikom te akcije bilo spašeno puno mladih života, Republika Hrvatska prepoznala je vrijednost ove žrtve i odlučila nagraditi g. Nemčića. Tim povodom pokrenuta je suradnja s grupom Swingers koja je predvođena Robertom Marekovićem odlučila obraditi staru afričku pjesmu napisanu na Zulu jeziku, a kasnije proslavljenu na engleskom jeziku pod nazivom “The Lion Sleeps Tonight”. Hrvatski prepjev napisao je Robert Mareković, a pjesma je snimljena u Morris studiju u produkciji Filipa Vidovića i Roberta Marekovića. Autori originala su Luigi Creatore, Linda Solomon, Hugo Peretti i George David Weiss.
Snimanje spota odvijalo se na više lokacija, od kojih je jedna i Zoološki vrt Zagreb. Kao snimatelj i režiser iskazao se Jerko Marić, inače frontman Adastra benda, uz asistenciju Tomislav Šempera i Siniše Đona. Scene s lavovima upotpunile su i oživile čari Afrike na ovim prostorima. Ravnatelj Zoološkog vrta Zagreb Damir Skok ovim je povodom izjavio: “Počašćen sam što možemo sudjelovati u ovoj humanitarnoj aktivnosti. Također, mi se trudimo provoditi ih što je više moguće; za dobrobit životinja i dobrobit ljudi. Pozivam posjetitelje da u suvenirnici pronađu kutiju u koju mogu donirati 5 kuna, jer 5 kuna je vrijednost jednog cjepiva protiv malarije koje jednom djetetu u Africi spašava život!”
Dobra atmosfera i neobično okruženje stavili su točku na i na već ionako veliku priču.  Pogledajte video spot! (dallasrecords)