Gastro Magazin

Zapečeni njoki s kobasicom i mozzarellom

Evo jednog recepta sa zapečenim njokima. Ovaj put sam trebate umijesiti obične njoke a za umak koristite mozzarellu, goudu i suhu kobasicu. Ako vam se ne da mijesiti domaće njoke, iskoristite one kupovne.
Vrijeme pripreme:
1 sat
Sastojci za 4 osobe:
Njoki:
500 g pirea od krumpira
450 g glatkog brašna
1 jaje
1 žličica soli
Umak:
100 g sjeckane rajčice
300 ml šalše
200 g suhe kobasice
1 manji crveni luk
125 g mozzarelle
100 g goude
sol, papar, vegeta
malo sjeckanog peršina
chilli po želji
Priprema:
Njoki:
od sastojaka za njoke umijesite smjesu, malo mekšu i oblikujte valjkasto, kao crviće, ali na debljinu njoka, cca 1cm. Režite ih nožem na dobro pobrašnjeloj podlozi da se ne zalijepe i stavite ih kuhati u više tura (ne sve odjednom da se ne zalijepe) u kipuću, slanu vodu, dok ne isplivaju na površinu – cca 2min. Izvadite ih u zdjelu i pouljite maslinovim uljem da se ne zalijepe.
Kad su njoki kuhani, pripremite umak.
Umak:
Na malo maslinovog ulja pržite sjeckani luk dok ne postane staklast. Dodajte rajčicu – i šalšu i sjeckanu. Začinite i pustite da prokuha nekoliko minuta.
Njoke istresite u tepsiju u kojoj ćete ih peći. Na njoke izlijte umak te poslažite ribanu mozarrellu i ribanu goudu te sjeckane kobasice. Stavite peći na 200 stupnjeva, 20 minuta i kad je gotovo posipajte svježim sjeckanim peršinom. Poslužite toplo dok je sir još rastopljen.
Dobar tek! (mljac.com.hr)