Aktualno OG sada Ogulin

TKO TU KOGA???

U Gradu Ogulinu postoji niz udruga koje se, u većini slučajeva, financiraju iz gradskog proračuna. Prema našim saznanjima, udruge mogu koristiti usluge Radio Ogulina za objavu svojih aktivnosti, bez obveze plaćanja. Tako, primjerice, niz godina KUD Sv. Juraj, KUD Klek Ogulin, Pjevačko društvo Klek, Društvo “Naša djeca” i mnogi drugi, putem radija izvješćuju javnost o svome radu i objavljuju reklamne poruke i oglase.
Isto to htjela je učiniti i naša Udruga za demokraciju i civilne aktivnosti (UDICA), koja je i nakladnik OG Portala, a koja je također registrirana u našem gradu,još pred dvije godine. Kada smo upitali predsjednicu Uprave radija Mihaelu Milanović Poljak da nam kaže možemo li i mi to učiniti na isti način, odgovorila nam je da mora pitati u gradskoj upravi! Nakon konzultacija nam je javila da će nas 5 objava na radiju koštati 250 kuna (plus PDV)  i da se, inače,  zahtjev za objavu mora dostaviti u gradsku upravu, te će grad odlučiti hoće li to odobriti.
Stoga smo u gradsku upravu, savjetnici za protokol i odnose s javnošću, Karmeli Matić uputili dopis, u kojem smo naveli:
“Molimo Vas da nam odgovorite mogu li se i na koji način udruge koje su registrirane u Gradu Ogulinu, reklamirati putem Radio Ogulina, obzirom da postoji ugovor Grada i Radio Ogulina?
Zanima nas također  koja je udruga Gradu Ogulina dostavila zahtjev za reklamiranje, ima li za to neki obrazac, kome ste odobrili takav zahtjev, a koga ste odbili, te mora li predsjednica Uprave radija za svaku narudžbu tražiti vašu (glasnogovornice Grada) suglasnost? “
U odgovoru Karmela Matić je istaknula:”Sve fizičke i pravne osobe mogu se reklamirati putem Radio Ogulina tako da plaćaju svoje reklame. Postoji ugovor između Radio Ogulina i Grada Ogulina za izvršavanje usluga promidžbe i informiranja, ali samo za potrebe Gradske uprave , Ureda gradonačelnika i Upravnih odjela. Grad nije nikome odobrio reklamiranje, niti postoji bilo kakav obrazac za to. Radio Ogulin vrši objavu prema narudžbi Grada bez traženja suglasnosti glasnogovornice.”
Onda smo nastavili  “potragu”, ponovno kontaktirajući Mihaelu Milanović Poljak, koja nas je  tada izvjestila da takve odluke donose oni koji se bave javnom nabavom u Gradu, Zdravko Salopek i Dubravka Salopek.
Nazvali smo potom  i Zdravka Salopeka, koji nam je rekao da nije on taj koji odlučuje o tome, nego gradonačelnik Jure Turković!
Pa smo nazvali gradonačelnika Juru Turkovića, no on se nije mogao sjetiti je li on odlučio da se reklama “UDICI” naplati ili ne. “Imam sada goste i ne želim ih zamarati” poručio nam je gradonačelnik i ponovo uputio da se za sve obratimo – glasnogovornici Karmeli Matić!