OG sada Ogulin

Ministarstvo kulture odobrilo 2 milijuna kuna za Pučko otvoreno učilište

Iako OG portal nije dobio priopćenje koje je medijima poslala Nikolina Luketić Delija, prenosimo tekst sa stranice Grada Ogulina, prvenstveno zbog važnosti teme. Nadamo se da nas se u buduće neće zaobilaziti, ni spomenuta autorica ni  drugi,  a za ovaj put opraštamo, jer pretpostavljamo da je bila zauzeta  polaganjem ispita za EU fondove. Nadamo se da će svojim projektima pridonijeti većem prilivu novca u Ogulin iz europskih fondova.
“Ministarstvo kulture RH je na temelju Javnog poziva za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2016. godinu, odobrilo POU Ogulin iznos od 500.000,00 kn za opremanje polivalentne, multimedijalne (kino i kazališne) dvorane POU Ogulin odnosno za program: Dobava i ugradnja stolica za višenamjensku dvoranu.
Pristigle ponude su otvorili ovlašteni predstavnici naručitelja koji su, nakon pregleda i ocjena ponuda, predložili ravnateljici POU Ogulin, da uz prethodnu suglasnost Upravnog vijeća POU Ogulin (Ur.br. 2133/60-01-199/28-2016. od dana 04. 11. 2016.) donese Odluku o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja a to je tvrtka: 1. „BRID“ d.o.o. , Trg republike 6/II, 40000 Čakovec.
Stoga je ravnateljica Pučkog Otvorenog učilišta Ogulin, prema ponudi odabranog ponuditelja koja iznosi 562.370,00 kn bez PDV-a odnosno = 665.462,50 kn s PDV-om potpisala Ugovor s odabranim ponuditeljem, pravnom osobom „BRID“ d.o.o. iz Čakovca. Tako će se nabava stolica u iznosu od 500.000,00 kn financirati iz sredstava Ministarstva kulture RH a razlika od 165.462,50 iz Proračuna Grada Ogulina. Nakon potpisa Ugovora, poduzeće Brid je krenulo s izradom istih te će stolice za novu dvoranu u POU Ogulin biti isporučeno do kraja ožujka 2017.godine. Pučko otvoreno učilište Ogulin se početkom rujna 2016. godine javilo na Javni poziv Ministarstva kulture RH za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2017. godinu i to s programom završetka uređenja objekta POU Ogulin.
Kao prilog natječajnoj dokumentaciji, Ministarstvu su dostavljeni izvedbeni projekti i troškovi te je Ministarstvo, projekt uvrstilo u kapitalne investicijske projekt te odobrilo POU Ogulin iznos od 1.500.000,00 kn za daljnje radove opremanja polivalentne, multimedijalne (kino i kazališne) dvorane POU Ogulin. Stoga će se pripremiti kompletna natječajna dokumentacija te nakon provedenog natječaja, nastaviti s uređenjem velike, polivalentne dvorane, sve u cilju što bržeg završetka radova i opremanja dvorane. ” (Nikolina Luketić)
Foto:OGportal