OG sada Ogulin

Crveni križ radi po zakonu, optužbe neosnovane

“Gradsko društvo Crvenog križa Ogulin radilo je po zakonu, revizija je poslovanje ocijenila pozitivno, nije bilo nepravilnosti, a djelatnica koja je sumnjala u sve, nepotrebno nas je prozivala i prijavljivala “-rečeno je na skupštini Gradskog društva Crvenog križa Ogulin, održanoj sinoć u prostorijama  Kutka u Procama.

U raspravi su sudjelovali predsjednica društva Karmela Matić, donedavni predsjednik Željko Lipošćak, članovi skupštine Željko Magdić i Josip Turković, te novi predsjednik Nadzornog odbora Marko Bićanić, koji je naveo da je 2. veljače održana sjednica NO i da je sve što je navela ravnateljica Crvenog križa Valentina Bartolović istinito.

Revizija, koja je koštala 15 tisuća kuna, po nekima je bila nepotrebna, a neki su to ocijenili dobrim potezom, kao što je ravnateljica Bartolović, koja je istakla i da je zadovoljna dolaskom svih mogućih inspekcija koje su, kazala je, utvrdile samo nekoliko manjih nepravilnosti.

Ovoj raspravi prethodilo je prihvaćanje izvješća o financijskom poslovanju Crvenog križa, koje je godinu završilo u plusu od 346.628 kuna, a utrošit će se, prema zaključku, za redovne djelatnosti u sljedećem razdoblju.

U Crvenom je križu na dan 31. 12 2016. zaposleno 8 radnica, od kojih dvije u stalnom radnom odnosu, a ostali na ugovore o djelu i sa različitom satnicom. Njih 11 radilo je u projektima Dnevni boravak za starije, a 10 je bilo angažiranih u projektu pomoći u kući starijima i nemoćnima. Rashodi za zaposlene, vanjske suradnike i volontere iznosili su 897.182 kune, a ukupni rashodi 1.197.369 kuna. Tijekom prošle godine su, dakle, povećani i prihodi i rashodi, a razlog je upravo ugovaranje raznih programa i projekata čime je povećan opseg posla.

U raspravi o financijskom poslovanju nije bilo prigovora, te je izvješće prihvaćeno jednoglasno.